tromaktiko: Ξεθωριάζει στα μάτια των νέων η ιδέα του διορισμού στο Δημόσιο

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ξεθωριάζει στα μάτια των νέων η ιδέα του διορισμού στο Δημόσιο



Εντελώς διαφορετική φαίνεται πως είναι πλέον η ιδέα που έχει η νέα γενιά για το Δημόσιο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα της Κάπα Research για την εφημερίδα...
«Βήμα της Κυριακής», στην οποία πήραν μέρος νέοι άνθρωποι, ηλικίας από 18 ώς 34 ετών.

Μόνο το 5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ενδιαφέρεται να εργαστεί στο Δημόσιο, ενώ η πλειονότητα (66,4%) λέει ότι θα έφευγε από την Ελλάδα εάν είχε τη δυνατότητα.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «ποιο σχέδιο σας εκφράζει περισσότερο όσον αφορά στο μέλλον σας;» το 36% απαντά «να δημιουργήσω δική μου επιχείρηση», το 34,1% «να εργαστώ ως μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα», το 10,7% «να μετακομίσω σε αγροτική περιοχή και να ασχοληθώ με γεωργικές καλλιέργειες» και το 5% «να εργαστώ στο Δημόσιο».

Ενδεικτικό παράδειγμα για την ιδέα που έχουν οι νέοι για το Δημόσιο είναι και το γεγονός ότι σε ποσοστό 67,2% τό θεωρούν ως «το κύριο εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Στην ερώτηση «αν σας δινόταν η ευκαιρία, θα φεύγατε από την Ελλάδα;», το 66,4% απαντά «ναι» και το 22,6% απαντά «όχι».

Στην ερώτηση «ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι στη χώρα μας;», οι περισσότεροι (64%) απαντούν «η ανεργία».

Τέλος, η πλειονότητα (62,6%) των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη. Υπέρ της επιστροφής στη δραχμή δηλώνει το 26,7% των ερωτηθέντων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!