tromaktiko: Το ακριβότερο διαμέρισμα του κόσμου

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Το ακριβότερο διαμέρισμα του κόσμου



του Θεολόγου Αλεξανδράτου
Κρίση υπάρχει παγκοσμίως αλλά όχι για όλους. Την ώρα που οι περισσότεροι σφίγγουμε το ζωνάρι πιο πολύ κι από τον αείμνηστο...
Θανάση Βέγγο στην ομότιτλη ταινία, κάποιοι πετάνε τα εκατομμύρια σαν πετσετάκια.

Σύμφωνα με όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, χθες έγινε η ακριβότερη αγορά διαμερίσματος στην ιστορία.

Ο πρώην πρόεδρος της Citigroup Σάντι Βέϊλ έβγαλε στο σφυρί το τεράστιο και πολυτελέστατο διαμέρισμά του στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης. Διαμέρισμα κατ’ ευφημισμόν μόνο αφού έχει έκταση 6.744 τετραγωνικά μέτρα και περισσότερο θυμίζει φάρμα (στις διαστάσεις) παρά σπίτι σε πολυκατοικία.

Ο ΒέΪλ ζητούσε το Νοέμβριο την αστρονομική αποζημίωση των 88 εκατομμυρίων δολαρίων για το παλάτι του και δεν πολυπίστευε ότι θα βρεθεί κάποιος να δώσει τόσα χρήματα.

Υπολόγιζε όμως χωρίς τον (Ρώσο) ξενοδόχο. Ή, για την ακρίβεια, την ξενοδόχο. Η 22χρονη Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα έδωσε το ποσό και είναι πλέον κάτοχος του ακριβότερου διαμερίσματος στον κόσμο.

Η Ριμπολόβλεβα είναι κόρη του δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και το ποσό δεν αποτελούσε πρόβλημα για το πορτοφόλι του μπαμπά.

Η νεαρή Ρωσίδα σπουδάζει στις ΗΠΑ και ήθελε «ένα μέρος για να μένει όταν επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη».

Φανταστείτε τι θα αγόραζε αν έψαχνε για μόνιμη κατοικία…

Όπως και να’ χει ο Ντμίτρι το προίκισε μια χαρά το κοριτσάκι του και αναζητείται ο τυχερός που θα παντρευτεί την Κατερινούλα. Η ξανθιά κληρονόμος είναι εντυπωσιακή και με το νέο της «κονάκι» γίνεται πολύ – πολύ ομορφότερη…

http://topontiki.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!