tromaktiko: Σχέδιο αντιμετώπισης μείζονος κρίσης

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Σχέδιο αντιμετώπισης μείζονος κρίσης



Σενάρια για ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου και παράτασης του βίου της κυβέρνησης κάνουν το γύρο των πολιτικών γραφείων με το μέγαρο Μαξίμου να μη διαψεύδει και τα δύο ενδεχόμενα. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες...
ο Λ.Παπαδήμος ενημέρωσε την περασμένη εβδομάδα τους πολιτικούς αρχηγούς τονίζοντας ότι πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι για εφαρμογή σχεδίου μείζονος κρίσης. Και το σχέδιο αυτό δεν συνδέεται μόνο με το ελληνικό πρόβλημα αλλά και τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, την στάση της Γερμανίας απέναντι πλέον στο ευρώ, την κατάσταση στη Γαλλία και την πιθανή επίσπευση αποφάσεων για Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων με την Ελλάδα στην δεύτερη ταχύτητα (το μη χείρον βέλτιστο), ή πιθανόν εκτός και των δύο ταχυτήτων.
Απέναντι στα σενάρια ή μάλλον τους φόβους αυτούς ,τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΛΑΟΣ συμφωνούν στην παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, αν και ήδη έχουν αναπτυχθεί σοβαρές αντιστάσεις στο εσωτερικό τους. Αντίθετα η ΝΔ επιμένει στην διεξαγωγή εκλογών το συντομότερο δυνατό ακόμα και εν μέσω μείζονος κρίσης καθώς όπως σημειώνουν κορυφαία στελέχη “στην περίπτωση αυτή περισσότερο παρά ποτέ χρειάζεται μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ικανή να πάρει αποφάσεις και να οικοδομήσει κλίμα εθνικής ενότητας”.
Για τον πιθανό ανασχηματισμό η ΝΔ δεν επιθυμεί να μπει στη συζήτηση εκτιμώντας ότι έτσι δίνει μήνυμα μακροημέρευσης της κυβέρνησης Παπαδήμου. Επίσης όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν επιτελείς του Α.Σαμαρά “ανασχηματισμός τώρα θα σήμαινε εμπλοκή Παπαδήμου στην μάχη διαδοχής του ΠΑΣΟΚ και αυτό θα ήταν ολέθριο”.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!