tromaktiko: Το ΠΑΣΟΚ διέλυσε τους μηχανικούς...

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ διέλυσε τους μηχανικούς...



Οι δεκάδες μηχανικοί βουλευτές αδιαφορούν προκλητικά ενώ το επάγγελμα του μηχανικού τελεί υπό διωγμό στην Ελλάδα. Ο κόσμος νομίζει ότι οι μερικές δεκάδες πλούσιοι μεγαλομηχανικοι χαρακτηρίζουν τον κλάδο. Η αλήθεια είναι ότι 100.000 μηχανικοί εδώ και 2 χρόνια ζούμε ένα δράμα χωρίς προηγούμενο. Η ανεργία στον κλάδο μας , ιδίως στους νέους είναι πάνω από 40 %, η υποαπασχόληση ακόμα μεγαλύτερη, τα χαράτσια έρχονται το ένα μετά το άλλο, σε ουσιαστικά ανέργους μηχανικούς και όλα αυτά γιατί στο επάγγελμα μας σε όσα συμφέρει το κράτος ισχύουν νόμοι του 1930…

Διαβάστε τις συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο μας…..

Είμαστε υποχρεωμένοι ακόμα και αν είμαστε άνεργοι να πληρώνουμε εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ! Όλα αυτά γιατί σε παγκόσμια πρωτοτυπία στην Ελλάδα ασφαλίζετε η ιδιότητα του μηχανικού και όχι η εργασία. Όποιος άνεργος μηχανικός θέλει να μην πληρώνει εισφορές όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, πρέπει να κάνει αίτηση διαγραφής και από ΤΕΕ και να χάσει για πάντα την ιδιότητα του μηχανικού, χωρίς ποτέ να έχει δικαίωμα να ξαναεργαστει ως μηχανικός!

Επίσης οι άνεργοι μηχανικοί δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής στον ΟΑΕΔ ,άρα ούτε ελπίδες για τα μόρια και άλλα ευεργετήματα που απολαμβάνουν δικαίως όλοι οι υπόλοιποι άνεργοι. Όλα αυτά συμβαίνουν όταν το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά έχει ισοτιμήσει σε δικαιώματα ΤΕΙ – ΚΑΤΕΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Bέβαια οι απόφοιτοι ΤΕΙ όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες πληρώνουν εισφορές στον ΟΑΕΕ μόνο αν δουλεύουν, ενώ γράφονται και στον ΟΑΕΔ. Συγχαρητήρια στους δεκάδες μηχανικούς βουλευτές που δεν μας αντιπροσωπεύουν!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!