tromaktiko: Κατάπαυση πυρός ή τελειωτικό χτύπημα;

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Κατάπαυση πυρός ή τελειωτικό χτύπημα;



από το Μαρικάκι
Οι γιορτές περισσότερο από ποτέ φέτος μοιάζουν με ολιγοήμερη κατάπαυση πυρός, μια ασφαλή...ζώνη όπου για λίγες ημέρες ο κόσμος θα αφεθεί λίγο στην ησυχία του να ξεχαστεί από αυτά που τον κυνηγάνε, από την ανεργία, τους φόρους και τα έξοδα έως την ίδια την κυβέρνηση που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά.

Είναι όμως έτσι; Μήπως ενόσω θα οι περισσότεροι θα προσπαθούν να ηρεμήσουν και να ξεφύγουν – όσο μπορούν ανάλογα με την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας των πεπραγμένων εκείνων που σήμερα αποποιούνται τις ευθύνες τους σαν να ήρθαν απ’ τον Άρη – στο παρασκήνιο θα δίνεται το τελειωτικό χτύπημα και παίζονται οι τελευταίες πράξεις του δράματος;

Τι άλλο από τελειωτικό χτύπημα μπορεί να είναι η ιστορία της υπαγωγής των ομολόγων στο αγγλικό δίκαιο;

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα xrimanews την είδηση που μετέδωσε χθες το Reuters σύμφωνα με την οποία

«Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει στην παραχώρηση του δικαίου των ομολόγων του PSI και στη μετατροπή του από ελληνικό σε αγγλικό σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters το οποίο επικαλείται τραπεζίτες με γνώση των συζητήσεων. Το Reuters αναφέρει ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είναι αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων αλλά πως οι τραπεζίτες όχι στον ίδιο βαθμό.

Το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων είναι το σημαντικότερο και ίσως μοναδικό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της κάτι που πλέον επιβεβαιώνεται ανοιχτά ακόμη και από το ΔΝΤ στην τελευταία του έκθεση για την Ελλάδα. Δυστυχώς και αν οι πληροφορίες επαληθευτούν η ελληνική κυβέρνηση το έχει παραχωρήσει ρισκάροντας το μέλλον ολόκληρης της Ελλάδας».

Γιατί μετά οι πιστωτές δεν θα περιμένουν τα μνημόνια να αποδώσουν αλλά θα ζητήσουν ό,τι διεκδικούν δια της δικαστικής οδού με το φιλικό προς αυτούς βρετανικό δίκαιο.

Εύγε Μπένι που συμπάσχεις κιόλας με αυτούς που κάνουν τις θυσίες...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!