tromaktiko: Γρήγορα ναι, πρόχειρα... ναι

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Γρήγορα ναι, πρόχειρα... ναι



Ο Ολυμπιακός άργησε να βάλει μπρος τις μηχανές, αλλά με την άμυνα να δείχνει το δρόμο πήρε αναμενόμενα απέναντι στον ΚΑΟΔ την ξεκούραστη νίκη στο... άδειο ΣΕΦ (83-61).


Η αναμέτρηση είχε ξεκάθαρο φαβορί κι αυτό δεν ήταν άλλο από τον Ολυμπιακό. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που δεν σηκώθηκε καθόλου από τον πάγκο του κι άφησε τη ηνία στον Βαγγέλη Αγγέλου, το ήξερε εξ αρχής και δεν πίεσε τον εαυτό του καθότι είχε ένα κρύωμα, αλλά οι παίκτες του το κατάλαβαν έπειτα από 10 λεπτά. Όπως και να 'χε, ο Ολυμπιακός έκανε το αυτονόητο απέναντι στους νεοφώτιστους Δραμινούς κι ανέβηκε στο 7-1, που τον τοποθέτησε μόνο πρώτο στη βαθμολογία. Η δε ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη συνεχίζει αντιστρόφως ανάλογα (1-6).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΚΑΟΔ δεν ήλπιζε σε πολλά στο ΣΕΦ, πέραν των εμπειριών, αν κι ο Ολυμπιακός του χάρισε και μία καλή περίοδο, την πρώτη. Από εκεί κι έπειτα και με τη δέουσα σοβαρότητα όλα ήταν εύκολα υπόθεση για μία σαφώς ανώτερη και με μεγαλύτερη δυναμική ομάδα. Όπως συμβαίνει στις περισσότερες αναμετρήσεις αυτής της διαφοράς δυναμικότητας, η άμυνα έκανε όλη τη δουλειά, έστω και με 10λεπτη καθυστέρηση.

MVP: Ο Κώστας Σλούκας δεν έχει πάρει πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν αφήνει καμία να πάει χαμένη. Η φρεσκάδα κι η εκτελεστικότητά του στη δεύτερη περίοδο ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά, για να μπει ο Ολυμπιακός στο σωστό δρόμο και να μην επιτρέψει άλλο στον ΚΑΟΔ να τον φέρνει σε δύσκολη θέση.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Οι ημέρες περνούν, οι αντίπαλοι επίσης, αλλά ο Κεϊλίν Λούκας εξακολουθεί να μη μπορεί να μπει στο ρυθμό των υπολοίπων. Τα που πήρε πέρασαν ανεκμετάλλευτα απέναντι σε έναν αντίπαλο περιορισμένων δυνατοτήτων, που θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει η ευκαιρία του. Μέχρι κι ο... Ματ Χάουαρντ τα πήγε καλύτερα.

ΚΕΥ POINT: Ο ΚΑΟΔ κατάφερε να αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά, αλλά τα πάντα άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο. Ο Ολυμπιακός κατάλαβε πως πρέπει να παίξει άμυνα κι ανέλαβε τον έλεγχο. Το επί μέρους σκορ έκλεισε στο 31-8, με το τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου στο 17' για το 30-28 να βάζει μία και καλή μπροστά τους γηπεδούχους, ενώ προς τη λήξη του ημιχρόνου η διαφορά ανέβηκε και σε διψήφιους αριθμούς (41-30).

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: ΕΣΑΚΕ & ΕΡΤ νομίζουν πως έχουν να κάνουν με την ACB κι ορίζουν τζάμπολ σε μεσημεριανές ώρες. Το «ΣΕΦ ή... καφές» δεν είναι καν δίλημμα, με μόλις 1.000 θεατές να βρίσκουν το δρόμο προς το φαληρικό στάδιο. Όχι πως στην Ευρωλίγκα γίνεται sold out ή πως μία αναμέτρηση με αντίπαλο μία νεοφώτιστη ομάδα μπορούσε να φέρει πολύ περισσότερους, αλλά δεν είναι ανάγκη να αυτοχαντακώνεται το άθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 45-30, 69-43, 83-61
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 8 (4ριμπ), Λούκας 2, Σπανούλης 6 (3ασ), Χάουαρντ 7 (1), Παπαδόπουλος 6, Γκετσεβίτσιους 9 (1), Γλυνιαδάκης 8, Πρίντεζης 13 (9ριμπ), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 5 (1), Σλούκας 12 (2)
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ 5, Καρύδας 2, Χαραλαμπίδης 17 (1), Αθηναίου, Μίσελ 3, Κιτσούλης 5, Τσέρανιτς 6, Ζάρας 2, Μπάβτσιτς 11, Κακαρούδης 6 (2), Μπένας 2

www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!