χυδαία και βάναυση για τον κόσμο της εργασίας, ταξικότητα της πολιτικής του αστικού καθεστώτος εξουσίας. Στον προϋπολογισμό του 2012, που συναντάς μόνο χαράτσια και άγριες περικοπές των κοινωνικών δαπανών, αυξάνονται με προκλητικό τρόπο τα κονδύλια για πληρωμές νέων και παλιών εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά 66.7% που καταλήγουν στις ξένες πολεμικές βιομηχανίες, στο Σάφα, τον Κόκκαλη, το Μυτιληναίο, το Χούμπαυλη και τα άλλα παιδιά της διαπλοκής. Επίσης, το 2012 αυξάνουν κατά 22.5% τα κονδύλια που πληρώνει ο λαός μας για το ΝΑΤΟ!!! Τα ποσά ξεπερνούν τα 1.1 δις ευρώ.
Λεφτά υπάρχουν δηλαδή: για το ΝΑΤΟ και για ΟΠΛΑ..
Για τις φτωχές ετοιμόγεννες που πετούν από τα Δημόσια Μαιευτήρια, για βιβλία και πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία, για μισθούς και συντάξεις, ΟΧΙ.
Φυσικά, ούτε λόγος να γίνετε για αποχώρηση των ελληνικών μισθοφορικών στρατευμάτων από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.
Την ίδια στιγμή, το παιχνίδι της «γάτας με το ποντίκι» φαίνεται ότι έχουν επιλέξει να παίξουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συμμετέχουν στις Νατοϊκές δυνάμεις Κατοχής του Αφγανιστάν. Έχοντας να εξισορροπήσουν αφενός την ικανοποίηση των γεωστρατηγικών τους συμφερόντων στην περιοχή, το ενδεχόμενο πολεμικής ανάφλεξης στο Ιράν και την ανάγκη μείωσης των πολεμικών τους δαπανών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουν, παρακολουθούν ο ένας τις εξαγγελίες του άλλου, καιροφυλακτούν και επιλέγουν να μειώσουν τις δυνάμεις τους, παρά να εγκαταλείψουν την κατεστραμμένη χώρα.
Ήδη, την επέκταση του χρόνου παραμονής της γερμανικής στρατιωτικής δύναμης στο Αφγανιστάν αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση. Τα γερμανικά στρατεύματα θα παραμείνουν ένα χρόνο περισσότερο, δηλαδή μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2013. Παράλληλα η γερμανική δύναμη θα μειωθεί από 5.350 στα 4.900 άτομα. Πάντως μάχιμες δυνάμεις του γερμανικού Στρατού μπορεί να παραμείνουν στο Αφγανιστάν ακόμα και μετά την απόσυρση του συνόλου των δυνάμεων το 2014, ακολουθώντας την συνήθη πρακτική των στρατιωτικών συμβούλων.
Της επιλογής αυτής είχε προηγηθεί η καλοκαιρινή απόφαση της Γερμανίας να μειώσει κατά 500 άνδρες την στρατιωτική της παρουσία στο Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του έτους, που γνωστοποίησε ο αρχηγός του Γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της χώρας σε συνέντευξή του. Συγκεκριμένα, ο Φόλκερ Βίκερ δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Ντόιτσλαντφουνκ ότι η Γερμανία, θα απέσυρε τους 500 από αυτούς. Ξεκαθάρισε όμως ότι ο τελικός αριθμός θα εξαρτηθεί από το πόσους στρατιώτες θα αποσύρουν οι ΗΠΑ από το βόρειο Αφγανιστάν, όπου έχουν τη βάση τους και οι Γερμανοί.
Με ανάλογο τρόπο κινήθηκε και η Γαλλία. Θα αποσύρει από το Αφγανιστάν το ένα τέταρτο των στρατιωτικών δυνάμεων της - περί τους χίλιους στρατιώτες - μέχρι το τέλος του 2012, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στη βάση των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Τόρα, την οποία επισκέφθηκε.
Αλλά και η κυβέρνηση της Αυστραλίας υποστηρίζει ότι θα αποσύρει τους 1500 μισθοφόρους της που βρίσκονται, προς το παρόν, στο Αφγανιστάν, νωρίτερα από το 2014, οπότε και επρόκειτο να αποχωρήσουν, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο. Βασικός λόγος για την απόφαση αυτή ήταν το υψηλό ποσοστό νεκρών στρατιωτών, το τελευταίο διάστημα, το οποίο όλο και ανεβαίνει, ανέφερε το πρακτορείο Reuters. Οι Αυστραλοί στρατιώτες παραμένουν στην περιοχή της Uruzgan, στα νότια τού Αφγανιστάν, με κύρια υποχρέωσή τους να εκπαιδεύσουν τους ντόπιους στρατιώτες. Ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας τόνισε, σχετικά, ότι δεν σκοπεύουν ούτε να βιαστούν -για την απόσυρση των στρατιωτών τους- ούτε και να καθυστερήσουν, κινούμενοι σε απόλυτο συντονισμό με τις ανάγκες που ανακύπτουν και ζητήματα καίρια, όπως αυτό της ασφάλειας του στρατού.
Η καναδική Joint Task Force Afghanistan (JTF-Afg) Air Wing τερμάτισε στις 18 Αυγούστου επίσημα τις επιχειρήσεις της από το αεροδρόμιο της Κανταχάρ, ολοκληρώνοντας τη συμμετοχή της στην ISAF (International Security Assistance Force). H αποχώρηση και του αεροπορικού κλιμακίου, συμπληρώνει την έξοδο του Καναδά από το Αφγανιστάν που ξεκίνησε τον Ιούλιο. Η Πτέρυγα υλοποιούσε επιχειρήσεις αερομεταφορών, ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων οχημάτων και υπηρέτησε στη Νότια Διοίκηση της ISAF για περισσότερα από 3 χρόνια.
Συνολικά τα μέλη της νατοϊκής κατοχικής εκστρατευτικής δύναμης στο Αφγανιστάν που απαρτίζεται από Μισθοφόρους 49 χωρών, θα συρρικνωθεί κατά 40.000 μέχρι το τέλος του 2012. Η μεγαλύτερη μείωση θα προέλθει από τις αμερικανικές δυνάμεις καθώς θα αποχωρήσουν 33.000 μισθοφόροι, το ένα τρίτο δηλαδή από τους 101.00 όπου βρίσκονται τώρα στο Αφγανιστάν. Βεβαίως, η παρουσία των ΗΠΑ θα συνεχιστεί με τη μορφή στρατιωτικών συμβούλων, ιδιωτικών στρατών και πρακτόρων της CIA.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
diktiospartakos.blogspot.com