tromaktiko: Πάλι ψέματα Βενιζέλου...

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πάλι ψέματα Βενιζέλου...



Μήνες έλεγε ότι η αύξηση ΜΚ Τραπεζών θα γίνει με κοινές μετοχές! Σήμερα ολοκληρώθηκε της Πειραιώς. Μαντέψτε με τι μετοχές…
Τη δήλωση ο Βενιζέλος την έκανε πολλές φορές. Μια από τις τελευταίες ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης Παπαδήμου από το βήμα της Βουλής στις 16.11.2011, όταν είπε:

«Εφόσον οι ιδιώτες παλιοί μέτοχοι δεν καλύπτουν την αύξηση κεφαλαίου, το ταμείο χρηματοπιστωτικής στήριξης εισέρχεται ως μέτοχος με κοινές μετοχές που είναι υποχρεωμένο να διαθέσει μέσα σε 2 χρόνια με εύλογο τίμημα – κάτι που συνεπάγεται όφελος του Δημοσίου»

Σήμερα η Πειραιώς ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε μόλις στις 23 Δεκέμβρη:

«Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι, κατόπιν απόφασης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 23.12.2011, που ελήφθη σύμφωνα με το ν. 3723/2008 ”για την ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας”, ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ύψους €380.000.000 και ανελήφθησαν από το Ελληνικό Δημόσιο 1.266.666.666 νέες προνομιούχες μετοχές»

Οι μετοχές που πήρε φυσικά το Κράτος είναι προνομιούχες και όχι κοινές όπως έλεγε ψευδώς τόσους μήνες ο Μπένυ…

Το άλλο εντυπωσιακό είναι βέβαια ότι …ο Σάλλας δεν πήραν ούτε μία μετοχή… και γιατί να πάρουν; Αφού πληρώνει το Κράτος και θα συνεχίσουν να έχουν τη διοίκηση, θα ήταν βλακεία αν έβαζαν έστω και ένα ευρώ… Πείτε τουλάχιστον ένα στην υγεία μας ρε απατεώνες αφού ουσιαστικά πληρώνουμε εμείς.

ΥΓ. Η Εθνική αποφάσισε επίσης αύξηση ΜΚ 1 δις πριν λίγες μέρες και εννοείται με προνομιούχες μετοχές… το ανέκδοτο εκεί το είπε ο Ταμβακάκης: “Η Εθνική Τράπεζα θα κάνει ότι είναι δυνατό να μην προσφύγει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δηλ. να καλύψουν το 1 δις οι παλαιοί μέτοχοι”… Καλό ε; Μας δουλεύουν κιόλας!

udemand.wordpress.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!