Συνταγή για 12 μήλα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
12 κόκκινα μήλα
Καραμέλα:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σκούρα ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σιρόπι φρουκτόζης
1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι σαντιγί (κρέμα)
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 1/4 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Σοκολάτες:
500γρ. μαύρη κουβερτούρα
500γρ. λευκή σοκολάτα
Προετοιμασία:
Πρώτα ετοιμάζουμε τα μήλα. Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μήλα και πιέστε ένα ξυλάκι για να στερεωθεί στο σημείο που βρισκόταν το κοτσάνι. Βουτυρώστε ένα ταψί.
Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τις δύο σοκολάτες σε δύο ξεχωριστά μπεν-μαρί και σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν. Προσπαθήστε να τις διατηρήσετε ζεστές και ρευστές μέχρι να ετοιμάσετε και την καραμέλα.
Για την προετοιμασία της καραμέλας: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη, τη φρουκτόζη, το γάλα εβαπορέ, την σαντιγί και το βούτυρο. Τοποθετούμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν. Ελέγχετε τακτικά τη θερμοκρασία του μείγματος με θερμόμετρο ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν η θερμοκρασία της καραμέλας φθάσει τους 120oC κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε την βανίλια.
Βυθίστε τα μήλα με περιστροφικές κινήσεις τα μήλα στην καραμέλα και τοποθετήστε τα στο ταψί που ετοιμάσατε. Αφήστε τα μήλα να σταθούν για λίγο και μετά βυθίστε τα εναλλάξ στις σοκολάτες προσπαθώντας να τα διακοσμήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Μπορείτε επίσης να βάλετε λίγη σοκολάτα σε ένα μικρό κορνέ ζαχαροπλαστικής και να κάνετε πιο λεπτομερή διακόσμηση στα μήλα σας.
Τακτοποιήστε τα μήλα στο ταψί και αφήστε να σταθούν για τουλάχιστον 45
λεπτά πριν σερβίρετε.
Σερβίρετε τα μήλα αυτά σε ειδικές περιπτώσεις. Απολαύστε!