tromaktiko: Γάλλοι και Γερμανοί αναδιοργανώνουν το δημόσιο τομέα

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Γάλλοι και Γερμανοί αναδιοργανώνουν το δημόσιο τομέα



Με τη συνδρομή Γάλλων θα “στηθεί” ο νέος δημόσιος τομέας, ενώ Γερμανοί θα αναλάβουν τους Δήμους. Το μνημόνιο που υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει αξιολόγηση όλων των δομών του κράτους και των υπαλλήλων, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ... τη βοήθεια ενδεχομένως ιδιωτικών φορέων και τη συνδρομή της Γαλλίας.
Ο κ. Ρέππας, παρουσιάζοντας το μνημόνιο με τη Γαλλία και τον οδικό χάρτη για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, που αφορά όλα τα υπουργεία, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι η περικοπή οργανικών θέσεων δεν σημαίνει αυτομάτως και απολύσεις, σημειώνοντας ότι "άλλωστε, κανένας δεν έχει ζητήσει επισήμως απολύσεις" (ούτε ο ΟΟΣΑ, στην έκθεσή του, στην οποία θα βασιστεί η αναδιάρθρωση του κράτους) και τόνισε με έμφαση ότι "στόχος είναι η καλύτερη αξιοποίηση των υπαλλήλων στις κατάλληλες θέσεις και όχι οι απολύσεις".
Σκοπός του μνημονίου με τη Γαλλία και σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα, είναι η παροχή κρατικής βοήθειας στις ελληνικές αρχές στη διάρκεια της αξιολόγησης, καθώς και η προετοιμασία της συνολικής αρχιτεκτονικής και στρατηγικής για να υλοποιηθεί η διοικητική μεταρρύθμιση, ιδίως εντός του πλαισίου των συστάσεων του ΟΟΣΑ και με βάση τις απαιτήσεις του μνημονίου με τους δανειστές της χώρας.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!