tromaktiko: Δύο μήνες μέσα στη... φωτιά!

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Δύο μήνες μέσα στη... φωτιά!



Ένα καυτό δίμηνο περιμένει τον Ολυμπιακό για το διάστημα Φεβρουάριος-Μάρτιος του 2012, με τους ερυθρόλευκους να δίνουν μαζεμένα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε την επιχείρηση «προσγείωση» πριν καν μάθει τους αντιπάλους του Θρύλου στο Europa League και όπως φάνηκε... σαν να ήξερε τι θα επακολουθήσει. Σίγουρα, η ρωσική Ρούμπιν και οι πιθανοί αντίπαλοι σε περίπτωση πρόκρισης στους «16» δεν αποτελούν φόβητρα, όμως μέχρι τότε υπάρχει μπροστά στην ομάδα ένα βουνό αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού παραμένει το πρωτάθλημα και ο Ισπανός τεχνικός δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αρχίσουν οι παίκτες του να σκέφτονται από τώρα προκρίσεις και... τελικούς. Όταν έρθει η ώρα για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, η ομάδα θα πρέπει να ανταπεξέλθει σε ένα πολύ «γεμάτο» πρόγραμμα μέσα σε διάστημα δύο μηνών, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Ο αγωνιστικός «γολγοθάς» ξεκινάει στις 12 Φεβρουαρίου, όταν ο Θρύλος υποδέχεται την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Τέσσερις μέρες μετά, στις 16, ταξιδεύει στο Καζάν για να αντιμετωπίσει τη Ρούμπιν. Ακολουθεί Πανιώνιος στο Καραϊσκάκη, με δεδομένη την κούραση, ενώ στις 23 υπάρχει φυσικά η ρεβάνς με τη ρωσική ομάδα στο «Ναό». Έπειτα από τρεις μόλις μέρες και με την ελπίδα να έχει προκριθεί η ομάδα στους «16» του Europa League, οι ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν ως την Κρήτη για να αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ, που ήδη έχει αναγκάσει τον Θρύλο σε εντός έδρας «γκέλα». Στις 3 Μαρτίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει εντός έδρας ματς με τον Άρη και στις 8, αν φυσικά έχει προκριθεί, ο Θρύλος θα πρέπει να δώσει το πρώτο ματς για τους «16». Δηλαδή, μόλις ένα τριήμερο πριν το ματς με τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη, που φυσικά ακολουθείται από τη ρεβάνς με Σάλτσμπουργκ ή Μέταλιστ στις 15.

Ένα πρόγραμμα απαιτητικό, το οποίο όμως ο Ολυμπιακός καλείται να «βγάλει» με απόλυτη επιτυχία, όπως πρέπει να κάνει κάθε ομάδα υψηλού επιπέδου που θέλει να διεκδικεί τίτλους. Ο Θρύλος άλλωστε είναι... σφυρηλατημένος στη φωτιά του πρωταθλητισμού!

www.katimagiko.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!