tromaktiko: Λαογραφικό Μουσείο Καλαβρούζας: Δείτε φωτογραφίες από τα σπάνια εκθέματα

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Λαογραφικό Μουσείο Καλαβρούζας: Δείτε φωτογραφίες από τα σπάνια εκθέματα



Το nafpaktianews βρέθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο στην Καλαβρούζα (Αλπμάνι) και σας παρουσιάζει μαζί με την πολύτιμη βοήθεια... του Γεν. Γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρούζας Θανάση Καλαβρουζιώτη τα σπάνια εκθέματα. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε και γι αυτό κυρίως επισκεφτήκαμε για ακόμη μια φορά το Λαογραφικό Μουσείο είναι η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει από το Σύλλογο Καλαβρούζας, αξίζει να το επισκεφτείτε σίγουρα θα ταξιδέψετε σε μία άλλη εποχή. Υπάρχουν αντικείμενα πολλών χρόνων τα οποία έχετε την ευκαιρία να τα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Μήνυμα Συλλόγου:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρούζας παραδίδει σε όλο τον κόσμο ένα έργο ζωής. Ένα έργο ανάσας και πολιτισμού που βγάζει από την αφάνεια το χωριό μας, τον Δήμο μας , την περιοχή μας. Αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι που μετά από κόπο αρκετών ετών είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και να ξεναγήσουμε, Σχολεία - Συλλόγους - Σωματεία - Οργανωμένες ομάδες εκδρομέων - Επισκέπτες και όποιον αισθάνεται την ανάγκη να βιώσει την παράδοση και τον πολιτισμό.

Το Λαογραφικό Μουσείο μας ,στεγάζεται στο πρώην πλέον Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καλαβρούζας (Αλμπάνι) το οποίο ανακαινίστηκε μέσω των προγραμμάτων LAEDER PLUS και τέλειωσε μετά από εισφορές μελών του Συλλόγου και προσωπική εργασία των μελών του Δ.Σ.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους όσους προσέφεραν είτε χρηματικά, είτε υλικά, είτε ηθικά, είτε εθελοντικά σε εργασία.

Το Δ.Σ του Συλλόγου σας περιμένει και εύχεται Χρόνια πολλά, καλή χρονιά γεμάτη υγεία ευτυχία και προκοπή.





1.Κλαδευτήρι, 2&3 Δρεπάνι, 4.Ματσόλα ξύλινη, 5.Μέτρο, 6.Σκαλιστήρι, 7.Ιμάντας τροχίσματος, 8. Πένσα, 9.Σφυρί, 10.Δρεπάνι, 11.Κάβουρας, 12.Δικριάνη, 13.Κοπίδι



  nafpaktianews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!