tromaktiko: Το χαράτσι της ΔΕΗ μας στερεί το χαμόγελο

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Το χαράτσι της ΔΕΗ μας στερεί το χαμόγελο



Σας βαρέθηκα ρε...Σας βαρέθηκα εσάς που τρέχετε και στριμώχνεστε σαν τα ποντίκια στις ουρές της ΔΕΗ για να πληρώσετε το χαράτσι.Βαρέθηκα να βλέπω φοβισμένα δίποδα να τρέχουν να πληρώσουν ένα χαράτσι που ουσιαστικά τους αναγκάζει να πληρώνουν ενοίκιο για το ίδιο τους το σπίτι.
Βαρέθηκα να καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι με σθένος και πυγμή στην....
σημερινή Ελλάδα. Βαρέθηκα να βλέπω ότι ένα μέρος του πληθυσμού δεν καταννοεί ότι το χαράτσι αυτό θα το κάνουν μόνιμο και ότι σε λίγο καιρό (με τις τόσες περικοπές εισοδημάτων) σχεδόν κανείς δεν θα έχει να το πληρώσει.

Ένα απλό πράγμα πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Να πληρώσουμε μόνο το ρεύμα και τα δημοτικά τέλη.
Είναι τόσο δύσκολο; Χρειάζεται να σκεφθεί πολύ κανείς για να καταλάβει ότι τα χρήματα για το χαράτσι πάνε για αποπληρωμή των τοκογλύφων που μας δανείζουν και ΟΧΙ για να σωθεί η Ελλάδα?
Χρειάζεται πολύ θάρρος για να μην πληρώσει κάποιος; Έχουμε αποξενωθεί τόσο σαν κοινωνία που δεν μπορούμε να αυτοοργανωθούμε; Που δεν μπορούμε να χτυπήσουμε την πόρτα του γείτονα, του φίλου μας, του συμπολίτη μας και όλοι μαζί να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ; Δεχόμαστε μια απίστευτη πρωτοφανή επίθεση ως λαός απο ξένα και εγχώρια συμφέροντα. Και δεν κάνουμε ούτε το πιο απλό που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως αντίσταση.

Να μην πληρώσουμε χαράτσι
Θα ήταν μια μορφή άτυπης επανάστασης που όμως θα είχε τεράστια δυναμική ανατροπής του σάπιου καθεστωτικού πολιτικού γίγνεσθαι. Θα ήταν η αρχή για να ξανακερδίσουμε την ελευθερία μας και το χαμένο μας χαμόγελο...
ksipnistere.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!