«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ανοιχτό κόμμα αλλά όχι ένα μη κόμμα. Έχει καταστατικά όργανα και διαδικασίες που οριοθετούν το πλαίσιο που πρέπει να σεβαστούμε χωρίς παράλληλα να δημιουργούμε κραδασμούς στην κυβέρνηση», σημείωσε για το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Μιλώντας με θερμά λόγια για τον Γ. Παπανδρέου και την ευθύνη που επέδειξε, υποστήριξε ότι είναι ένας πολιτικός που σύντομα θα τιμηθεί και θα αναγνωριστεί για το έργο του. Τάχθηκε ωστόσο κατά του παγώματος των διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ ζητώντας την ύπαρξη ισχυρού πολιτικού κέντρου και την προσφυγή στη βάση.
«Μπορούμε να πάμε σε κούρσα διαδοχής αλλά να μην πάμε σε λεωφορείο διαδοχής», είπε τασσόμενος κατά της απελευθέρωσης στην αγορά υποψηφίων. Ερωτηθείς ειδικά για την υποψηφιότητα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παρατήρησε ότι «θεωρητικά μπορεί να είναι πρόεδρος».
Αιχμές Ρέππα κατά συναδέλφων του για την εφεδρεία
«Είναι μία πολιτική την οποία τη βρήκαμε εδώ, είχε ψηφιστεί από το καλοκαίρι, έκανε τον κύκλο της, έστειλε το μήνυμά της», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αφήνοντας αιχμές με πολλαπλούς αποδέκτες, επισήμανε: «Πολλοί λένε ότι απέτυχε η πολιτική της εφεδρείας. Ότι είναι φιάσκο επειδή οι υπάλληλοι που πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια έως το 2015 είναι μόνο τόσοι. Ποιος φταίει γι’ αυτό; Για τις καθυστερήσεις των υπηρεσιών ποιος φταίει; Ο γενικός λόγος κι άλλων δημοσιολογούντων είναι ότι δεν πιάσαμε τον στόχο. Φεύγουν λίγοι. Τι θα πούμε στην τρόικα; Ο ειδικός λόγος των ίδιων ανθρώπων είναι ότι ‘’εγώ δεν μπορώ να δώσω κανέναν’’ και ζητάει εξαιρέσεις από τον τομέα του. Αυτά είναι αντιφάσεις που λειτουργούν ως σύμβουλοι πανικού».
Αναφερόμενος στο μέτρο της εφεδρείας, ο κ. Ρέππας εξέφρασε την αντίρρησή του στην παράτασή του: «Η πολιτική της εφεδρείας έγινε για να στείλει πολιτικό μήνυμα κι αυτό έχει ήδη εκπεμφθεί. Θα ήταν λάθος να παραταθεί το μέτρο ή να μειωθεί το ηλικιακό όριο».
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Δ. Ρέππας επεσήμανε ότι «Η κυβέρνηση είναι εθνικού σκοπού και όχι ειδικού σκοπού και ο χρόνος της είναι ανάλογος των αναγκών της χώρας και όχι των αναγκών των κομμάτων» και πρόσθεσε: «Το συμφέρον της χώρας και το αδιαπραγμάτευτο δόγμα είναι η θέση της στο ευρώ. Έχουμε θετική συνεργασία με όποιον πιστεύει αυτό και η τρόικα το πιστεύει και είναι αντίπαλοί μας όποιοι μας θέλουν εκτός ευρώ».
Ο Δημήτρης Ρέππας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, παραπέμποντας στο προνόμιο του πρωθυπουργού. Αρνούμενος να ασκήσει κριτική σε υπουργούς άλλων κομμάτων υποστήριξε αν δεν μπορούσε να συνεργαστεί θα έπρεπε να φύγει ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να λιποτακτήσει. Επέμεινε πάντως ότι η αντισυμπολίτευση δεν βοηθά τη χώρα.