Συνταγή για περίπου 35 τεμάχια
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
170γρ. μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
30γρ. κακάο
1/2 φλιτζανιού φυτικό βούτυρο
4 αυγά
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
1 κουταλάκι μπεικιν πάουτερ (baking powder)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/3 φλιτζανιού αλεύρι, κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε τη σοκολάτα μαζί με το βούτηρο σε ένα μπεν-μαρί και αφήστε τα να λιώσουν σε μέτρια φωτιά.
Κτυπήστε στο μίξερ τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν, προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να φουσκώσει το μείγμα προσθέτοντας στην συνέχεια την λιωμένη σοκολάτα. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με το bakingpowder, το αλάτι, και το κακάο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά όλα μαζί. Με ένα κουτάλι προσθέστε λίγα-λίγα κάθε φορά τα καρύδια και ανακατέψτε να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Απλώστε το μείγμα σε ορθογώνιο ταψί (περίπου 23cmX31cm) στο οποίο έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά. Η επιτυχία του γλυκού αυτού εξαρτάται από το ψήσιμο. Για να είσαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμο τρυπήστε με ένα μαχαίρι το κέντρο. Το μαχαίρι πρέπει να βγαίνει υγρό. Μετά τρυπήστε 3cm περίπου από το κέντρο. Αν βγαίνει στεγνό τότε είναι έτοιμο.
Όταν κρυώσει εντελώς το κόβουμε σε τετραγωνάκια.
Σερβίρετε το γλυκό αυτό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Απολαύστε!