tromaktiko: Παρκάρουν τα Ι.Χ. λόγω κρίσης

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Παρκάρουν τα Ι.Χ. λόγω κρίσης



Η κρίση οδηγεί ολοένα και περισσότερους Αθηναίους να αφήσουν το Ι.Χ. στο σπίτι. Όπως αναδεικνύει η τελευταία καταγραφή του...
Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας του υπουργείου Υποδομών, το τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου η κίνηση στους βασικούς οδικούς άξονες της πόλης μειώθηκε έως και 12% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας:

Στη λεωφόρο Κηφισίας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ο κυκλοφοριακός φόρος μειώθηκε από 4% (στο ρεύμα προς Αθήνα) έως 7% (στο ρεύμα προς Κηφισιά).

Στη λεωφόρο Κηφισού η κίνηση μειώθηκε από 3% τον Ιούλιο έως και 10% τον Αύγουστο.

Στη λεωφόρο Συγγρού η κίνηση μειώθηκε κατά 4-5% στο ρεύμα προς Αθήνα και 7-9% στο ρεύμα προς το Φάληρο.

Στην οδό Πανεπιστημίου, στον «πυρήνα» του κέντρου της πόλης, η κίνηση μειώθηκε κατά 13% στον Αύγουστο, οδηγώντας σε αύξηση ταχύτητας κατά 6% και κατά 10% τον Σεπτέμβριο.

Στην οδό Πειραιώς η κίνηση το φετινό καλοκαίρι μειώθηκε δραστικά σε σχέση με το περσινό (από 9% έως 12%) ενώ η μείωση συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο κατά 6% στο ρεύμα προς Αθήνα και 7% στο ρεύμα προς Πειραιά.

Στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας οι οδηγοί που κινήθηκαν τον Σεπτέμβριο προς το κέντρο 4% λιγότερη κίνηση σε σχέση με το 2010 ενώ το καλοκαίρι από 5% (στο ρεύμα προς Κηφισιά) έως 9% (προς το κέντρο).

Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης (στο ύψος της Ηλιούπολης) η πτώση του κυκλοφοριακού ήταν σχετικά μικρή και κυμάνθηκε μεταξύ 2-3%.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!