άλλους κορυφαίους αξιωματούχους της χώρας, όπως δήλωσε μια κυβερνητική εκπρόσωπος σήμερα.
Τα κεφάλαια αυτά ανήκουν σε 12 εταιρείες και 54 πρόσωπα. Πέραν του Σύρου προέδρου, ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος Μάχερ Άσαντ και ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραχίμ αλ Σάαρ συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος της Κρατικής Γραμματείας Οικονομικών, της αρμόδιας υπηρεσίας στο ελβετικό υπουργείο Οικονομικών.
Η Ελβετία επεξέτεινε τον Μάιο τις κυρώσεις της σε βάρος της Συρίας συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές τον Άσαντ και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους ώστε να ενταθεί η πίεση στην κυβέρνησή του να τερματίσει την αιματηρή καταστολή.
Η Ελβετία έχει προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια να αλλάξει την εικόνα που είχε στο παρελθόν- του ασφαλούς προορισμού για παράνομα αποκτηθέντα κεφάλαια-κατάσχοντας πόρους που ανήκαν σε αρκετούς ανατραπέντες δικτάτορες και συμφωνώντας, από το 2009, να άρει εν μέρει την αυστηρή τραπεζική μυστικότητα για να βοηθήσει άλλες χώρες να εντοπίζουν φοροφυγάδες.
Πάγωσε πόρους των πρώην ηγετών της Τυνησίας και της Αιγύπτου και στενών συνεργατών τους καθώς και πόρους του εκλιπόντος πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι και μελών της οικογένειάς του.