tromaktiko: Δύο νέες συλλήψεις για χρέη προς το δημόσιο

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δύο νέες συλλήψεις για χρέη προς το δημόσιο



Στο Περιστέρι Αττικής, συνελήφθη το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης...
της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 46χρονος επιχειρηματίας.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 231.530,32 ευρώ. Ο 46χρονος, κατασκευαστής ψευδοροφών θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Παράλληλα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν για φορολογικό αδίκημα διευθυντικό στέλεχος επιχείρησης εμπορίας ηλεκτρικών ειδών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για 54χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης εταιρίας που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό, ο επιχειρηματίας συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους 173.369 χιλιάδων ευρώ, κατά το διάστημα από τον Απρίλιο έως το Σεπτέμβριο του 2011. Με τις επιβληθείσες προσαυξήσεις ύψους 31 χιλιάδων ευρώ, η συνολική οφειλή προς το δημόσιο ξεπερνάει τις 204 χιλιάδες ευρώ.

Ο 54χρονος, που κατάγεται από την Ιορδανία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας κακουργηματικού βαθμού κατηγορία.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!