tromaktiko: Οι ταγαράδες, η γριά, το ερείπιο και η… Ανάσταση!

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Οι ταγαράδες, η γριά, το ερείπιο και η… Ανάσταση!



Ο Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει φουριόζος στο katimagiko.gr και αφού αναλύει την τριάρα του Άρη επί του ΠΑΟ, δίνει στον Θρύλο… κατευθύνσεις πρόκρισης στους «16» του Champions League...
• Κι έλεγα μέσα μου «καλά αυτοί οι… ταγαράδες νίκησαν τον Ολυμπιακό»; Ούτε αρχή ούτε τέλος δεν είχε ο Αστέρας Τρίπολης στην Κρήτη. Τον διέλυσε ο ΟΦΗ.

• Ο Αναστόπουλος βγαίνει καλύτερος προπονητής του α’ γύρου, αν σκεφτούμε τι υλικό έχει και πόσα οικονομικά προβλήματα. Παίζει πολύ καλά το 4-3-3, το γυρνάει πολλές φορές και σε 4-4-2 με τον Σουμπίνιο, έχει βοήθειες πάντα με διπλό παίκτη, έχει τρίγωνα από τα άκρα, όταν χάσει τη μπάλα κλείνει άριστα τους διαδρόμους, μην πούμε τα μυστικά, είναι πολλά, γίνεται δουλειά με λεπτομέρειες στις προπονήσεις, δουλειά που την ξέρω από πρώτο χέρι. Κι έχει βγάλει πολύ δύσκολο πρόγραμμα ο ΟΦΗ.

• Πάμε στο ματς της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης ήταν ο καλύτερος Άρης που έχω δει μετά τον Κούπερ. Έδωσε πολύ ρυθμό, καλά στημένος στο γήπεδο, θα τα εξηγήσω παρακάτω.

• Ο Ουμπίντες έκανε μεγάλο παιχνίδι, έπαιζε αριστερά, έβγαινε και στον άξονα, βοήθαγε και πίσω. Μαζί με τα δύο αμυντικά χαφ, τον Φατί και τον Τόχα, έκανε τρίγωνα δυνατά σε συνδυασμό και με τα σέντερ μπακ του Άρη που έπαιξαν εξαιρετικά τον ΠΑΟ.

• Μπήκε με ψυχή ο Άρης και στο πρώτο 15λεπτο μπορούσε να είχε βάλει 3 γκολ. Δεν υπήρχε Παναθηναϊκός στο γήπεδο. Τα χαφ και η άμυνα του Άρη έδωσαν τη νίκη. Είδα έναν Άρη αλά Κούπερ, δυνατό, παλικαρίσιο, με τρεχαλατζήδες, ήταν ομάδα.

• Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο ότι έχασε τους βαθμούς, είναι και ότι έκανε το πιο άσχημό του παιχνίδι. Φάνηκε μια ταχύτητα πιο αργός από τον Άρη! Ερείπιο ήταν στα χαφ! Δεν υπήρχε Κατσουράνης, ήταν λες και έπαιζε μία… γριά! Ο Φατί μπροστά στον Κατσουράνη έμοιαζε σπρίντερ. Και ξέρει μπάλα ο Φατί, όχι αστεία.

• Στα χαφ χάθηκε κατά κράτος το ματς για τον Παναθηναϊκό. Οι τρεις του Άρη, ο Ούμπιντες, ο Φατί και ο Τόχα, έκαναν τον Κατσουράνη και τον Σιμάο με τα κρεμμυδάκια. Και τον Κλέιτον. Οι δε Ζέκα και Κουίνσι ήταν απλές αναφορές των ονομάτων στο φύλλο αγώνα. Και οι σέντερ μπακ του Άρη και οι ακραίοι μπακ του Άρη έκαναν μεγάλο ματς.

• Θόλωσε ο Φερέιρα και έκανε λάθη. Έβαλε τον Πετρόπουλο μέσα και γύρισε τον Λέτο στα χαφ, πήγε τον Κουίνσι στον άξονα, τι να κάνει εκεί ο Κουίνσι χωρίς χώρους, πώς να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του αφού κουτούλαγε στους πολλούς αντιπάλους του Άρη. Ο δε Λέτο πάλι στα παλιά, πιο πίσω; Και ο Πετρόπουλος άλλο στιλ φορ από αυτό που παίζει φέτος ο ΠΑΟ. Έμπα κι εσύ Μαυρία μετά, μια ανακατωσούρα, ένα πισωγύρισμα. Φάνηκε η γύμνια του Παναθηναϊκού στο ρόστερ χθες! Δεν έχει εναλλακτικές λύσεις. Ερείπιο ήταν τα χαφ και οι μπροστινοί, 3 ώρες να έπαιζαν, γκολ δεν θα έβαζαν.

• Ο Καστίγιο τι έχει πάθει το παιδί αυτό και κουβαλάει τόσο πολύ τη μπάλα. Γιατί την κρατάει τόσο. Σουτ ρε, ξεχάσατε το σκοπό του ποδοσφαίρου; Το γκολ είναι ο σκοπός. Ντρίμπλα, μία, δύο, σουτ. Ή πάσα και φύγε. Όχι να τρέχεις με τη μπάλα πάνω- κάτω, δεξιά- αριστερά και να κουτουλάς στους αντιπάλους…

• Στο ματς του Καραϊσκάκη, να αφήσει τις δικαιολογίες ο Τεννές, η διαιτησία τού έφταιξε που έχασε; Δηλαδή τι να χάσει 1-0, τι να χάσει 2-0. Ο Ολυμπιακός ήταν πεσμένος, κουρασμένος φάνηκε, έχει και προβλήματα με απουσίες. Ίσως φυλάγονταν και για το ματς με την Άρσεναλ. Μονιασμένοι όλοι οι Ολυμπιακοί πάμε να πάρουμε την πρόκριση.

• Εγώ πιστεύω ότι με τον Μιραλάς μέσα και με τους παίκτες να έχουν μεγάλο κίνητρο για την ευρωπαϊκή διάκριση,θα δούμε άλλο Ολυμπιακό με την Άρσεναλ. Περιμένω ότι θα δούμε καλό Ολυμπιακό. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να παίξουν σε αυτό το ματς 3 χαφ ανασταλτικοί. Ο Μουρίνιο που έχει βάλει με τη Ρεάλ πολλά γκολ φέτος, σε κάποιες περιπτώσεις βάζει 3 αμυντικογενείς χαφ, Κεντίρα, Αλόνσο, Ντιαρά. Ελπίζω να μην δω στα χαφ δίδυμο Μανιάτη- Ποτουρίδη, δεν μπορεί το παιδί να παίξει χαφ, είναι αργό, δεν κάνει το παιδάκι γι’ αυτό το χώρο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει με την Άρσεναλ έξυπνα, όπως έπαιξε με τη Μαρσέιγ.

• Θα τολμήσω να πω ότι σε αυτό το ματς, αφού δεν θα είχα τον Ιμπαγάσα, θα έβαζα 3 ανασταλτικά χαφ, και μπροστά θα έβαζα και τους 3 επιθετικούς! Δεν θα έκοβα τη φόρα που έχει πάρει ο Πάντελιτς στα τελευταία δύο ματς. Θα κυνήγαγα τη νίκη με τους 3 μπροστά, και ειδικά με τον Μιραλάς που μπορεί με μια ενέργεια να καθαρίσει το ματς. Πιστεύω ότι θα δούμε έναν Ολυμπιακό Ανάσταση Κυρίου διότι το ηθικό όλων έχει ανεβεί πολύ μετά τη συντριβή του Παναθηναϊκού και το ότι μπήκαμε ξανά φουλ στο πρωτάθλημα.

www.katimagiko.gr


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!