tromaktiko: Καμίνης: "Ο κόσμος στενάζει" στο κέντρο της Αθήνας

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Καμίνης: "Ο κόσμος στενάζει" στο κέντρο της Αθήνας



"Ο κόσμος στενάζει". Με αυτόν τον τρόπο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έκανε λόγο σήμερα για τα σοβαρότατα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας και την ανάγκη για συντονισμένη δράση για την αντιμετώπισή τους, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα...
"Βαθύτατη κρίση" πλήττει τις γειτονιές του κέντρου, ανέφερε ο κ. Καμίνης, λόγω του οργανωμένου εγκλήματος, που είναι ένα από "τα βασικότερα προβλήματα", το οποίο ο δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, καθώς δεν διαθέτει τα αναγκαία μέσα, όπως είπε.
Σχετικά με τις συχνές ταραχές στο κέντρο, λόγω διαδηλώσεων, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι "η πρωτεύουσα δεν έχει συνέλθει από τα πρόσφατα επεισόδια στη διάρκεια διαδηλώσεων και ο κόσμος φοβάται να κατέβει στο κέντρο καθώς δεν ξέρει τι θα συναντήσει. "Ο κόσμος δεν κατεβαίνει στο κέντρο, όπως θα θέλαμε. Η αγορά είναι παγωμένη", συμπλήρωσε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι το πρόβλημα των αστέγων έχει επιδεινωθεί, ενώ το φαινόμενο δεν είναι πλέον κάποιων περιθωριακών, αλλά αγγίζει πολλά στρώματα του πληθυσμού. Μάλιστα, σημείωσε ότι ήδη έχει προτείνει στον πρωθυπουργό τη σύνταξη ενός νομοσχεδίου για το κέντρο, πρόταση που ο Λουκάς Παπαδήμος έχει αποδεχθεί και ότι απαιτείται μια συντονισμένη δράση για τη βελτίωση της εικόνας της Αθήνας.
Ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί, ο Δήμος προσπαθεί να κρατήσει το κέντρο ζωντανό, ενώ γίνεται προσπάθεια για τη σύνταξη μελετών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!