tromaktiko: Αποσύρθηκε η τροπολογία για τα δημόσια ΜΜΕ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τα δημόσια ΜΜΕ



Νέο δείγμα της κυβερνητικής ασυνεννοησίας ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ αποτέλεσε η ρύθμιση για τους εργαζομένους στα δημόσια μέσα ενημέρωσης... με τη σχετική τροπολογία να κατατίθεται από τον Υπουργό Οικονομικών και μετά από λίγες μόνο ώρες να αποσύρεται μετά από την αντίδραση ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Αναλυτικά, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για τους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης η οποία προέβλεπε ότι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα παραπάνω μέσα εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο και εντάσσονται στο μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και για τις εισηγμένες ΔΕΚΟ. Πρακτικά αυτό σημαίνει μειώσεις μισθών κατά 35% σε σχέση με τον μισθό που έπαιρναν το 2009. Η ρύθμιση αφορά μόνο το δημοσιογραφικό προσωπικό και όχι για το σύνολο των υπαλλήλων της ΕΡΤ και του ΑΠΕ.

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νίκος Δένδιας, μιλώντας στη Βουλή λίγο πριν από την ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, δήλωσε ότι η ΝΔ δεν σκοπεύει να υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ενώ ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αλέκος Χρυσανθακόπουλος ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για να εξεταστούν κάποιες λεπτομέρειες της τροπολογίας.

«Η κυβέρνηση αποτελείται από τρία κόμματα και πρέπει όλοι να συμφωνούν. Αποσύρω την τροπολογία μέχρι να καταλήξουμε σε ρύθμιση που να γίνει κατανοητή από τους εργαζόμενους», είπε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι το θέμα των δημοσιογράφων στα δημόσια μέσα παραμένει σε εκκρεμότητα με αποτέλεσμα να συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους για πάνω από τρεις εβδομάδες.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!