tromaktiko: Η χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια δεν οφείλεται μόνο στο κάπνισμα

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια δεν οφείλεται μόνο στο κάπνισμα



Τις τελευταιες ημερες στην πολη της Λαρισας και ειδικα σημερα η ατμοσφαιρα εχει γινει πολυ ρυπογονος λογω της...
πρωτοφανους καπνας που προκαλειται απο τη χρηση καυσης ξυλων σε τζακι στα σπιτια.
Ο λογος ειναι προφανης.
Η οικονομικη κριση εχει γονατισει οικονομικα πολλες οικογενειες με αποτελεσμα να να εχουν στραφει οσοι εχουν τη δυνατοτητα , σε οικονομικους τροπους θερμανσης.
Το αποτελεσμα σιγουρα θα ειναι η εξαρση των αναπνευστικων παθησεων και ιδιαιτερα της χρονιας αναπνευστικης ανεπαρκειας μιας νοσου που εξ'ορισμού είναι μή αναστρεψιμη αλλα συνεχως επειδεινούμενη.
Αυτη προκαλείται απο έκθεση μακροχρονια σε ερεθιστικους παραγοντες για τους πνευμονες οπως το καπνισμα , χημικοι παραγοντες , προϊόντα καυσης και αλλα.
Η θεραπεια της νοσου σήμερα ειναι ιδιαιτερα δαπανηρη και δεν αναμενεται μειωση του κοστους αλλα πιθανοτατα αυξηση αυτης .
Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι πρεπει αμεσα να συζητηθει η πιθανοτητα κινδυνου αυξησης του επιπολασμου της νοσου και των εξαρσεων της ,στους ηδη πασχοντες , και να ληφθουν μετρα για να μειωθει η χρηση καυσης ξυλων σε τζακι η σομπα εντος των πολεων σαν επιλογη θερμανσης . Πιθανοτατα μειώνοντας τη φορολογηση στο πετρελαιο θερμανσης και στο φυσικο αεριο , στρεφοντας τους καταναλωτες να τα επιλεγουν για τις ενεργειακες τους αναγκες , να ειχε και μακροχρονιο οφελος προς το κρατος μας καθως οπως προειπα η θεραπεια αυτης της νοσου ειναι ιδιαιτερα δαπανηρη λογω της χρονιότητάς της.

Αναγνώστης

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!