tromaktiko: Καταγγελία παραπληροφόρησης για άδειες μουσικής

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία παραπληροφόρησης για άδειες μουσικής



Μήνες τώρα δραστηριοποιούμαστε υπεύθυνα και σοβαρά στην ελληνική αγορά προσφέροντας εναλλακτική λύση μουσικής για επιχειρήσεις.

Τον Ιούνιο το Υπουργείο Εσωτερικών αναγκάστηκε από τις εξελίξεις να προβεί στη διανομή μίας Εγκυκλίου η οποία και ανέφερε ρητά ότι υπάρχει επιλογή για τα καταστήματα να παίζουν μουσική ΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΗ από ΑΕΠΙ και ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.
Και οι Δήμοι να εκδίδουν κανονικά ΑΔΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στα καταστήματα αυτά.

Μετά από άκαρπες εκφοβιστικές ενέργειες "εισπρακτόρων" προς μικρομεσαίους επιχειρηματίες, μία νέα προπαγάνδα έχει στηθεί εδώ και λίγες ημέρες την οποία και καταγγέλουμε:
Κάποιοι Δήμοι μετά από πιέσεις ΟΣΔ, προέβησαν παρατύπως στη σύγκλιση Επιτροπών Ποιότητας Ζωής με το ερώτημα ανάκλησης των Αδειών Μουσικής που εξέδωσαν σε συνδρομητές μας.
Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών (διά της αναγκαστικής παρερμηνείας), ενώ δεν ζητήθηκε ποτέ επίσημη απάντηση τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (που γνωμοδότησε για την έκδοση της Εγκυκλίου).

Θα πρέπει να δηλώσουμε λοιπόν ρητά από την πλευρά μας τα εξής:
1) Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν νόμιμη Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης (Μουσικής) σε καταστήματα τα οποία τους προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση σχετικά με μη εκτέλεση προστατευμένων έργων από ΟΣΔ.
2) Οι συνδρομητές μας που εκτελούν αποκλειστικά ρεπερτόριο Creative Commons που τους έχουμε παράσχει, δεν είναι υπόχρεοι να καταβάλουν για τη μουσική ΟΥΤΕ για ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ και ΟΥΤΕ για ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
3) Εφόσον διαθέτουν τηλεόραση στο χώρο τους, είναι υπόχρεοι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία να καταβάλλουν μία μικρή αμοιβή ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχουν ήχο (!!!) σε αυτήν όπως συνηθίζεται στις περισσότερες καφετέριες.

Καλούμε τους Συλλόγους Καταστηματαρχών όπως ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους ενώ ταυτόχρονα είμαστε στη διάθεσή τους να τους παρέχουμε κάθε έγγραφο που τεκμηριώνει τα παραπάνω.

Διαχείριση FAIRMUSIC
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!