tromaktiko: Υπό διάλυση η κυβέρνηση - Σκηνές απείρους κάλους στο χθεσινό υπουργικό...

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Υπό διάλυση η κυβέρνηση - Σκηνές απείρους κάλους στο χθεσινό υπουργικό...



Εικόνα πλήρους διάλυσης εμφανίζει η ελληνική κυβέρνηση υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο, μόλις 1 μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.
Συγκεκριμένα, σκηνές απείρου κάλους αναφέρουν όλες οι πληροφορίες ότι εκτυλιχθήκαν κατά το χθεσινό υπουργικό, με αφορμή τις αντεγκλήσεις κορυφαίων υπουργών για το φιάσκο της εργασιακής εφεδρείας.

Αίσθηση μάλιστα έχει προκαλέσει η επίθεση που δέχθηκε ο υπεύθυνος για την εφεδρεία, Δ. Ρέππα, ο οποίος δέχθηκε τις επικρίσεις του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος χαρακτήρισε την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων «μαϊμού».

Από την πλευρά του ο κ. Ρέππας εξαπέλυσε επίθεση στον Γ. Ραγκούση για την αποτυχημένη, όπως τον κατηγόρησε, απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ 3 άλλοι υπουργοί, οι Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου και Βορίδης επιτέθηκαν και αυτοί με τη σειρά τους στον κ. Ραγκούση, ο οποίος σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες απάντησε στις επιθέσεις με πολύ σκληρά λόγια.

Πάντως η εικόνα της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο ότι προβληματίζει, ενώ απογοήτευση δείχνουν συγκεκριμένα Γκαλοπς ότι επικρατεί και στην κοινή γνώμη. Συγκεκριμένα, αρνητικές είναι οι κρίσεις των περισσότερων πολιτών για την κυβέρνηση Παπαδήμου και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ενώ η λέξη «απογοήτευση» είναι αυτή που εκφράζει την πλειονότητα των ερωτηθέντων, σε δημοσκόπηση της MRB για το Mega που ολοκληρώθηκε πριν από δύο μέρες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τον Έλληνα για το παρόν και το μέλλον της χώρας πρώτη θέση έχει αυτή της «απογοήτευση» με 65,7%, και ακολουθούν η οργή με 51,8%, ο φόβος με 45,9% και η ντροπή με 38,4%. Ποσοστό 65,4% θεωρεί πολύ/αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, ενώ το 30,7% το θεωρεί λίγο/καθόλου πιθανό. Το 55,1% εκτιμά πως θα χειροτερέψει η οικονομική κατάσταση τους επόμενους μήνες, ενώ ποσοστό 53,8% θεωρεί πως σε πάνω από 5 χρόνια θα βγούμε από την κρίση, το 21% απαντά πως δεν θα βγούμε ποτέ, και 17,5% σε 2-5 χρόνια.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της εικόνας της κυβέρνησης, το 55,1% θεωρεί την εικόνα της όχι καλή, το 24,5 καλή και το 20,4% απαντά δεν ξέρω. Μάλλον/σίγουρα αρνητικά κρίνουν τη στάση και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου το 48%, 33,3% θετικά/μάλλον θετικά. Στο ερώτημα σχετικά με την ικανότητα διακυβέρνησης η πλειονότητα, το 57,9%, απαντά «κανένα κόμμα».

www.greekfinanceforum.com

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!