tromaktiko: "Έφτασαν" τα ποσά των αποζημιώσεων

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

"Έφτασαν" τα ποσά των αποζημιώσεων



Στην τελική ευθεία μπήκε το θέμα των αποζημιώσεων των 162 ιδιοκτητών που θίγονται άμεσα από την κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου...
Ελευσίνα? Κόρινθος? Πάτρα? Πύργος? Τσακώνα και ειδικά στο τμήμα Πάτρας? Πύργου, των οποίων οι υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το πρωί, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, σε συνέντευξη τύπου, το Υπουργείο Μεταφορών έχει ήδη αποστείλει τους πίνακες των απαλλοτριωθέντων ακινήτων καθώς και τις αποζημιώσεις που πρέπει να λάβει ο κάθε ιδιοκτήτης χωριστά για τα εκδικασθέντα ακίνητα.

Η συγκεκριμένη ειδοποίηση αφορά μόνον τους ενδιαφερόμενους πολίτες των οποίων οι περιουσίες βρίσκονται στα τμήματα των πρώην δήμων Αμαλιάδας και Ιάρδανου ενώ η προθεσμία που δίνει το Υπουργείο για την ενημέρωσή τους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να διεκδικήσουν πλέον τις αποζημιώσεις τους, είναι το διάστημα των δέκα ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης των πινάκων. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως ανακοινώθηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, οι ιδιοκτήτες που δεν παραδώσουν τα τμήματα αυτά, τότε θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής αποβολής από τα συγκεκριμένα ακίνητα. Οι παραπάνω πίνακες σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο βρίσκονται αναρτημένοι στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου (Πολύκεντρο), στην αντίστοιχη Υπηρεσία του Δήμου Ήλιδας καθώς και στο ΚΕΠ του πρώην δήμου Ιάρδανου, σημεία από τα οποία θα μπορούν να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για το ποσό της αποζημίωσης που τους αναλογεί.

«Θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό στους συνδημότες μας ότι στο δήμο μας και την τεχνική υπηρεσία έχουν φτάσει οι πίνακες παρακατάθεσης από το Υπουργείο Υποδομών που αφορούν το έργο παραχώρησης Πελοποννήσου και συγκεκριμένα τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα ? Πάτρα ? Πύργος ? Τσακώνα και το τμήμα μεταξύ Πάτρας ? Πύργου και συγκεκριμένα οι θέσεις των πρώην δήμων Ιάρδανου και του δήμου Αμαλιάδας του Νομού Ηλείας. Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν έννομο συμφέρον, δηλαδή έχουν δικαίωμα αποζημίωσης, να παρουσιαστούν στα γραφεία είτε της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Πύργου είτε στο ΚΕΠ του πρώην δήμου Ιάρδανου για να πάρουν τα στοιχεία και να πληροφορηθούν συγκεκριμένα για το ποσό της αποζημίωσης που τους αναλογεί από τους πίνακες παρακαταθέσεων», επεσήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Β. Παναγόπουλος.

http://www.patrisnews.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!