tromaktiko: Επικίνδυνα ναρκωτικά εισάγονται από τη Βουλγαρία

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Επικίνδυνα ναρκωτικά εισάγονται από τη Βουλγαρία



Κατασχέθηκαν από τις Αρχές 465 γραμμάρια της επικίνδυνης ουσίας φαιντανύλη, ουσία 100 φορές ισχυρότερη από τη μορφίνη. Πρόκειται μάλιστα για το δεύτερο κρούσμα εντοπισμού της επικίνδυνης ουσίας που περνάει παράνομα τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα... μέσα σε ένα μήνα.
Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο Βουλγάρων 44ων και 49 ετών στην Εγνατία οδό, κοντά στο εργοστάσιο "ΤΙΤΑΝ", μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση, την ώρα που ολοκληρωνόταν η παράνομη συναλλαγή μεταξύ των δύο ανδρών.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 44χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε:
ένα δέμα φαιντανύλης, βάρους 242 γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ,
δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.
Στην κατοχή του 49χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.630 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.
Ακολούθησε έρευνα σε δεύτερο σημείο της Εγνατίας οδού, στο ύψος του Δερβενίου, όπου στη βάση πινακίδας σήμανσης, εντοπίστηκε άλλο ένα δέμα φαιντανύλης, βάρους 223 γραμ., το οποίο ο 44χρονος είχε κρύψει λίγη ώρα πριν τη σύλληψή του.
Οι παρενέργειες της ουσίας θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες, καθώς τα άτομα που εθίζονται σ’ αυτήν χάνουν απότομα βάρος, παρουσιάζουν υψηλή αρτηριακή πίεση και συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!