tromaktiko: "Χωρίς επίδομα θα γεννούν οι Ελληνίδες"

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

"Χωρίς επίδομα θα γεννούν οι Ελληνίδες"



Για επίθεση προς τις οικογένειες και τις μητέρες έκανε λόγο η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου...
αναφερόμενη στις αλλαγές που έχουν γίνει τα δύο τελευταία χρόνια, στον τομέα της Υγείας, τονίζοντας πως "χωρίς επίδομα θα γεννούν, πλέον, οι Ελληνίδες", καθώς, σύμφωνα με τον κανονισμό του νέου φορέα παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι νέες μητέρες που θα γεννούν, είτε σε δημόσια Νοσοκομεία, είτε σε συμβεβλημένα ιδιωτικά Μαιευτήρια δεν θα εισπράττουν επίδομα τοκετού.

“Τα δύο μεγάλα ζητήματα της χώρας είναι η ανεργία και το δημογραφικό και, σταθερά, υποστηρίζω την ανάγκη δημιουργίας ενιαίας οικογενειακής πολιτικής, ώστε τα σοβαρά αυτά ζητήματα να λύνονται καθέτως, όπως συμβαίνει στις σοβαρές χώρες της Ευρώπης”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, προσθέτει πως με τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο του υπ. Οικονομικών, εκτός των μειώσεων των επιδομάτων παιδιών μετά το 4ο, από τα 73 ευρώ στα 70 ευρώ, το επίδομα του 1ου τέκνου ορίζεται σε 50 ευρώ (αφού καταργήθηκε το επίδομα Γάμου), του 2ου σε 20 ευρώ, των 3ου και 4ου σε 50 ευρώ και για κάθε επί πλέον τέκνο σε 70 ευρώ. Έτσι, το επίδομα του κάθε παιδιού από ονομαστικό που ήταν, μετατρέπεται, πλέον, σε αριθμητικό. Δηλαδή το 5ο τέκνο, ενώ, μέχρι σήμερα, ελάμβανε το επίδομα του 5ου τέκνου για όσο διάστημα ήταν προστατευόμενο, τώρα με την ενηλικίωση μεγαλύτερου αδελφού του μεταπίπτει στη θέση του 4ου, μετά του 3ου τέκνου κ.ο.κ. με αντίστοιχη μείωση του επιδόματος.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!