tromaktiko: Aγριεμένοι κτηνοτρόφοι κατέλαβαν το Διοικητήριο της Σάμου!

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Aγριεμένοι κτηνοτρόφοι κατέλαβαν το Διοικητήριο της Σάμου!



Φούρνους, κατέλαβαν σήμερα το πρωί το διοικητήριο, απαιτώντας από τον αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους να δώσει λύση...
στο θέμα σφαγείς των αμνοεριφίων τους που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου, έστειλε επείγον ΦΑΞ στον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα κτηνοτροφίας κ. Ροντούλη, ο οποίος μέσα σε πέντε λεπτά τηλεφώνησε στο γραφείο του κ. Παπαθεοφάνους και σε ανοικτή ακρόαση είπε τα εξής:
«Έχω στείλει επείγον σήμα στην Κομισιόν και ζήτησα να μας επιτραπεί η δημιουργία μικρών σφαγείων στα νησιά για να εξυπηρετήσουμε τους κτηνοτρόφους αλλά και την τοπική κοινωνία που θέλει να καταναλώνει αγνό ντόπιο κρέας. Η Κομισιόν φαίνεται διατεθειμένη να το επιτρέψει, αλλά καθώς οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες, προτείνω να συσταθεί μια επιτροπή από τον αντιπεριφερειάρχη, τον δήμαρχο Σάμου και τον Εισαγγελέα, να οριστούν δύο χώροι, ένα στη Σάμο και ο δεύτερος στην Ικαρία, όπου παρουσία κτηνιάτρου να γίνεται η σφαγή για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα και πάντα με την ανοχή των αρχών».
Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Σάμου Γιάννης Βέττας, δήλωσε πως η πρόταση του υφυπουργού τους ικανοποιεί προσωρινά αλλά πρέπει να κατασκευαστούν μικρά σφαγεία.
«Όλοι οι κτηνοτρόφοι δίπλα στις στάνες μας έχουμε δημιουργήσει εδώ και χρόνια μικρά σφαγεία που πληρούν τους όρους υγιεινής. Ζητάμε να σφάζουμε παρουσία κτηνιάτρου, ο οποίος θα ελέγχει και τη ποιότητα του κρέατος…», είπε.
Ο πρόεδρος κτηνοτρόφων Ικαρίας Χαράλαμπος Βατούγιος, είπε πως ήρθαν από την Ικαρία και τους Φούρνους με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, το οποίο σήμερα Τρίτη και 13 εκτέλεσε το τελευταίο του δρομολόγιο προς τα νησιά μας και δεν γνωρίζουμε με τι τρόπο θα επιστρέψουν. Ωστόσο είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας επί ημέρες έως ότου δοθεί κάποια λύση.
«Έχουμε οικογένειες που πεινάνε, οι τράπεζες μας πιέζουν για τα δάνεια, οι έμποροι ζητούν χρήματα για τις ζωοτροφές και εμείς ενώ έχουμε ζώα για σφάξιμο να τα πουλήσουμε και να εισπράξουμε χρήματα οι αρμόδιες αρχές δεν μας το επιτρέπουν και μας απειλούν με φυλάκιση. Ας μας βάλουν μέσα μαζί με τις οικογένειές μας, γιατί εκεί τουλάχιστον θα έχουμε ένα πιάτο για να τρώμε…».
http://samiakignomi.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!