tromaktiko: Κόντρα για την εφεδρεία

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κόντρα για την εφεδρεία



Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της ΝΔ και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά τις καταγγελίες του Γιάννη Μιχελάκη για...
κομματικές προσλήψεις «ημετέρων» την ώρα που βγαίνουν στην εφεδρεία διευθυντές και αναπληρωντές διευθυντές δημοσίων υπηρεσιών.

«Η έναρξη εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας - με τον τρόπο που τη μεθόδευσε και την ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου - πέρα από τις αδικίες και τις δυσλειτουργίες που προκαλεί, εγείρει τεράστια πολιτικά και ηθικά ζητήματα. Οι εμπνευστές του σχετικού νόμου αφού εξαίρεσαν από την εφεδρεία, όχι μόνον τους γενικούς διευθυντές, αλλά και τους αναπληρωτές γενικούς διευθυντές - θέσεις δηλαδή που δεν αναγνωρίζονται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα - έσπευσαν να καλύψουν τις θέσεις αυτές με υπαλλήλους της αρεσκείας τους» σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Επιπλέον: Προχώρησαν σε μετατάξεις "ημετέρων" από θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πρόκειται να καταργηθούν, σε θέσεις του στενού δημόσιου τομέα που δεν καταργούνται. Ήταν άλλη μία σκανδαλώδης μεθόδευση με την οποία οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ διέσωσαν τους "δικούς τους" από την απόλυση, που οι ίδιοι μεθόδευσαν με τη δήθεν εφεδρεία. Ξεκαθαρίζουμε από τώρα ότι οι ανήθικες αυτές κομματικές μεθοδεύσεις δεν γίνονται ανεκτές και θα καταργηθούν» ανέφερε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον Γ.Μιχελάκη. «Είναι κρίμα για τη Ν.Δ. και τον εκπρόσωπό της να παριστάνουν την αντιπολίτευση στον εαυτό τους, νομίζοντας ότι με ψέματα θα συλλέξουν ψήφους ανθρώπων που θίγονται από το μέτρο της εφεδρείας. Το έκαναν για αρκετό καιρό και με ισχυρισμούς για δήθεν προσλήψεις, όπου η αποστομωτική απάντηση με αναλυτικά στοιχεία, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, ανέδειξε την αλήθεια. Το κάνουν και πάλι τώρα» σημείωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατηγόρησε την ΝΔ ότι λέει ψέματα αδιάβαστη.

«Δυστυχώς, με άγνοια νόμων, με λογικές ακροβασίες και με χονδροειδή ψέματα δεν μπορείς να έχεις απαίτηση να κυβερνήσεις. Γίνεσαι επικίνδυνος» υπογράμμισε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το «καλωσόρισμα» του Γ. Μιχελάκη στον Π. Καψή

Η ανακοίνωση της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία που εξέδωσε νωρίς το πρωί ο Γιάννης Μιχελάκης ερμηνεύεται πολιτικά ως το πρώτο «καλωσόρισμα» της Λ. Συγγρού στον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή.

Ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας "Το Βήμα" με απόφαση του Λουκά Παπαδήμου τοποθετείται στη συγκεκριμένη θέση και οι πληροφορίες του real.gr αναφέρουν πως αρκετά "γαλάζια" στελέχη εκφράζουν ήδη τη διαφωνία τους με αυτήν την επιλογή αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον κ. Παπαδήμο ο νέος Πρωθυπουργός διατήρησε το δικαίωμα να επιλέξει εκείνος συγκεκριμένα πρόσωπα για συγκεκριμένες θέσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!