tromaktiko: Χ.Α.: Ζητείται συνέχεια...

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Χ.Α.: Ζητείται συνέχεια...



Η συνέχιση της χθεσινής αντίδρασης θα είναι το μεγάλο ζητούμενο, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται πέριξ πολύ σημαντικών επιπέδων. Επίσης, θα επαναλάβουμε και σήμερα ότι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε το γεγονός ότι ο ΓΔ καθώς και οι υπόλοιποι βασικοί δείκτες (Τραπεζικός Δείκτης, FTSE ASE 20) βρίσκονται σε υπερπουλημένα επίπεδα αναφορικά με το εβδομαδιαίο διάγραμμα (μέσο – μακροπρόθεσμη τάση) γεγονός που καθιστά ανά πάσα στιγμή εφικτή μια ισχυρή τεχνική αντίδραση. Συγκεκριμένα, όσον αφορά το ΓΔ και τον Τραπεζικό Δείκτη έχουμε τα ακόλουθα:

ΓΔ

Με σημαντικά κέρδη 3,13% έκλεισε χθες ο ΓΔ, στις 682,21 μονάδες, με το μεγάλο ζητούμενο να είναι όπως αναφέραμε και χθες να είναι η επιστροφή, για αρχή, υψηλότερα των 690 – 700 μονάδων, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Θυμίζουμε ότι όσο ο ΓΔ παραμένει χαμηλότερα των επιπέδων, η τεχνική εικόνα επιδεινώνεται όλο και πιο πολύ, με την πιθανότητα μια περαιτέρω σημαντικής πτώσης, περίπου 15% με 20% να αυξάνεται.

Όπως αναφέρουμε συνεχώς, πέραν της επιστροφής υψηλότερα των 690 – 700 μονάδων το μεγάλο ζητούμενο θα είναι και η επιστροφή υψηλότερα των 730 – 740 μονάδων, με τον επόμενο μεγάλο στόχο (κατά τις επόμενες εβδομάδες), να είναι αυτός της διάσπασης (με επιβεβαίωση) των πολύ σημαντικών αντιστάσεων στα επίπεδα των 770 – 780 μονάδων. Ακόμη υψηλότερα υπάρχουν οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 825 – 835 μονάδων. Σημειώνεται ότι διάσπαση με επιβεβαίωση των παραπάνω επιπέδων θα ανοίξει το δρόμο για μια έντονα ανοδική κίνηση μέχρι τις πρώτες σημαντικές μακροπρόθεσμες αντιστάσεις (από το εβδομαδιαίο διάγραμμα) στα επίπεδα των 970 – 980 μονάδων!

Τραπεζικός Δείκτης

Με άνοδο 1,79% έκλεισαν χθες οι τραπεζικές μετοχές, με το δείκτη αυτών στις 292,56 μονάδες. Θα επαναλάβουμε και σήμερα ο πρώτος στόχος θα είναι η επιστροφή και η σταθεροποίηση υψηλότερα των πολύ σημαντικών επιπέδων των 300 – 310 μονάδων, αφού σε αντίθετη περίπτωση αυξάνεται ο κίνδυνος μιας περαιτέρω πτώσης της τάξης του 15% (από τα τρέχοντα επίπεδα) τουλάχιστον!

Αναφορικά με τις ελπίδες για κάτι καλύτερο, ο μεγάλος στόχος θα είναι η επιστροφή υψηλότερα των 330 – 340 μονάδων (πρώτος κινητός μέσος όρος), με τις επόμενες σημαντικές αντιστάσεις να είναι στα επίπεδα των 420 – 430 μονάδων (επίσης σημαντικές αντιστάσεις) και των 460 – 470 μονάδων (πολύ σημαντικές αντιστάσεις) (δείτε διαγράμματα στο GFF).
greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!