tromaktiko: Επικίνδυνη πολεμική κλιμάκωση μεταξύ Ιράν - Ισραήλ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Επικίνδυνη πολεμική κλιμάκωση μεταξύ Ιράν - Ισραήλ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ



Καθημερινά, καταγράφεται μια επικίνδυνη πολεμική κλιμάκωση, όπου τις δηλώσεις διαδέχονται οι απειλές...
τις ανομολόγητες πολεμικές ενέργειες ακολουθούν οι τεράστιες ασκήσεις και δοκιμές νέων καταστροφικότερων οπλικών συστημάτων. Η τεραστίων διαστάσεων γεωστρατηγική διαπάλη που κλιμακώνεται στην περιοχή, εκτός από τα πολλοιπίκιλλα συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά και των υπόλοιπων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, συχνά συγκρουόμενα, εμπεριέχει και την πρόθεση του Ισραήλ να διαιωνίσει το ρόλο του ως Ιμπεριαλιστικός Χωροφύλακας της περιοχής, εξασφαλίζοντας την στρατιωτική πρωτοκαθεδρία και την πυρηνική αποκλειστικότητα, αλλά και τα σχέδια των μουλάδων για μετατροπή του Ιράν σε μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη, με πυρηνική ισχύ. Για αυτό το λόγο, μετά τις δηλώσεις πολεμικής ετοιμότητα από αμερικανούς και ισραηλινούς κυβερνητικούς παράγοντες και στρατοκράτες, ήρθε η εξαγγελία από το Ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό ότι ξεκινά τεράστιας έκτασης πολεμικές ασκήσεις που θα κρατήσουν 10 ημέρες και θα καλύψουν μια θαλάσσια έκταση περίπου 2.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων. Τα γυμνάσια δε θα περιοριστούν στα στενά του Χορμούζ, αλλά θα επεκταθούν σε μια περιοχή που ξεκινά από τον βόρειο Ινδικό Ωκεανό και φτάνει μέχρι τον Κόλπο του Άντεν στην Ερυθρά Θάλασσα!

Η μεγάλη αεροναυτική άσκηση με την ονομασία Velayat-90, διαφέρει από προηγούμενες σ΄ ότι αφορά στον πολύ μεγάλο χώρο δράσης που θα καλύψει αλλά και στον στρατιωτικό εξοπλισμό και την τακτική που θα δοκιμαστεί, δήλωσε ο υποναύαρχος του Ιρανικού Ναυτικού Habibollah Sayyari. Στην ουσία αποκάλυψε ότι το Ιράν εκτελεί τις ασκήσεις προκειμένου να κάνει επίδειξη ισχύος και των ικανοτήτων του, σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα. "Τα γυμνάσια θα διεξαχθούν με πρόθεση να φανεί η αποφασιστικότητα, η αμυντική και αποτρεπτική δύναμη των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ στέλνει μήνυμα ειρήνης και φιλίας στα Στενά του Χορμούζ, τη Θάλασσα του Ομάν και τα ελεύθερα ύδατα του Ινδικού Ωκεανού", είπε ο Σαγιαρί.


Στις ασκήσεις θα χρησιμοποιηθούν υποβρύχια Ghadir , πολεμικά πλοία, πυραυλικά συστήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί αν θα κλείσουν τα στενά του Ορμούζ. Ο Ιρανός υποναύαρχος απαντώντας σ΄ αυτή την ερώτηση απάντησε ότι τα στενά του Ορμούζ είναι υπό τον έλεγχο του Ναυτικού. Τα στενά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σημεία του πλανήτη αφού απ΄ αυτά περνά το 30% των θαλάσσιων μεταφορών πετρελαίου. Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ είπε την περασμένη εβδομάδα πως "αν η περιοχή αντιμετώπιζε μια κατάσταση που μοιάζει με πόλεμο, τότε όλα θα γίνονταν σαν να εξελίσσεται πόλεμος".
Το Ιράν ανακοινώνει συχνά την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων και τις δοκιμές πυραύλων στις οποίες προβαίνει, σε μια προσπάθεια να δείξει την ετοιμότητά του απέναντι σε οποιαδήποτε ισραηλινή ή αμερικανική επίθεση.


«Η ναυτική άσκηση του Ιράν Velayat 90 στον Περσικό Κόλπο και στη θάλασσα του Ομάν καταδεικνύουν την ισχύ και την κυριαρχία του ιρανικού Ναυτικού στα περιφερειακά ύδατα» δήλωσε ο Zohreh Elahian πρόεδρος της επιτροπής για την εθνική ασφάλεια και εξωτερική πολιτική της ιρανικής βουλής Majlis. Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα ναυτικά γυμνάσια στοχεύουν επίσης στην αύξηση της δύναμης αποτροπής του Ιράν αποδεικνύοντας την τοπική κυριαρχία του. «Τα γυμνάσια στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ειδικότερα στις αποικιοκρατικές δυνάμεις και επίσης δείχνουν τη δύναμη των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων και ειδικότερα του Ναυτικού», συμπλήρωσε ο Elahian. Τέλος ο Elahian είπε πως τα δυτικά ΜΜΕ έχουν αποδεχθεί τη δύναμη του Ναυτικού της χώρας του το οποίο, όπως είπε, είναι τόσο δυνατό που είναι σε θέση να αναλάβει τον έλεγχο των στενών του Χορμούζ τα οποία έχουν τη θέση ενός παγκόσμιου αγωγού ενέργειας.

Όμως σε λειτουργία πρόκειται να τεθεί αυτή την εβδομάδα το ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης για βαλλιστικούς πυραύλους του ΝΑΤΟ, που έχει τοποθετηθεί στην περιοχή της Μαλάτειας της Τουρκίας, το οποίο είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του ιρανικού καθεστώτος. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι εργασίες για την ανάπτυξη της σχετικής υποδομής που απαιτείται και άμεσα το ραντάρ AN/TPY-2 (X-band) θα τεθεί σε λειτουργία κοντά στο χωριό Kürecik της Μαλάτειας. Παράλληλα με την ενεργοποίηση του ραντάρ, οι ΗΠΑ έχουν στείλει πλοία με αντιβαλλιστικούς πυραύλους στην Αν. Μεσόγειο όπως και η Γαλλία με το αντιτορπιλικό Forbin. Στην μονάδα όπου θα επιχειρεί το ραντάρ θα βρίσκονται 50 Αμερικανοί στρατιωτικοί και αδιευκρίνιστος αριθμός Τούρκων. Οι πληροφορίες που θα συγκεντρώνει το ραντάρ θα στέλνονται στην Γερμανία όπου και θα πραγματοποιείται η αξιολόγηση και η αξιοποίηση τους υπό την επίβλεψη Τούρκου αξιωματικού.

Καθώς επομένως συνεχίζονται οι νατοϊκές προετοιμασίες που στοχοποιούν το Ιράν, εντείνονται οι πολεμικές ασκήσεις μεταξύ ΗΠΑ-Ισραήλ, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην αντιπυραυλική άμυνα, νέες ιρανικές απειλές διατυπώθηκαν. O Ιρανός υπουργός Άμυνας δήλωσε στο IRNA ότι το «σιωνιστικό καθεστώς είναι εντελώς απομονωμένο” και “θα δεχτεί θανατηφόρα χτυπήματα» ως απάντηση σε στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν.
“Μια ισραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν θα ήταν αυτοκτονία”, είπε ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Ταξίαρχος Ahmad Vahidi σε συνέντευξή του στο επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Το Ιράν βρίσκεται σε «πλεονεκτική θέση σε όλους τους τομείς" σχετικά με την ανάπτυξη των αμυντικών δυνατοτήτων του”, δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «το Ιράν έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην τεχνολογία ηλεκτρονικού πολέμου, στην αεροπορική βιομηχανία και τη πυραυλική τεχνολογία. Τον περασμένο μήνα το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε παρόμοια σχόλια από τον ιρανό υπουργό Άμυνας. Σύμφωνα με αυτά το Ιράν διαθέτει μέχρι και 150.000 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

Καταδικάζουμε τις απειλές πολέμου και τις πολεμικές ενέργειες από όπου και αν προέρχονται.

Συμμεριζόμαστε τα φιλειρηνικά αισθήματα του κόσμου της εργασίας που απαιτεί την άμεση καταστροφή των πυρηνικών όπλων, την απαγόρευση της πυρηνικής τεχνολογίας και το μπλοκάρισμα των πολεμικών εξοπλισμών.

Απαιτούμε την κατάργηση της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ του ελληνικού κράτους και του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ, που απολαμβάνει της στήριξης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-ΜΜΕ-επιχειρηματιών.

Καμιά συνδρομή του ελληνικού στρατού στην σχεδιαζόμενη επέμβαση κατά του Ιράν. Επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων και άμεση έξοδος της Ελλάδας από Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.

Απαιτείται μια τεράστια προσπάθεια του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος με πρώτο στόχο την ανατροπή του επιβαλλόμενου κλίματος «εθνικής ενότητας» και της ίδιας της πραξικοπηματικής κυβέρνησης Παπαδήμου, της αντεργατικής λαίλαπας, του στυγνού κρατικού αυταρχισμού και της πολεμοκαπηλείας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!