tromaktiko: Όχι στην απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και του ατμίσματος

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Όχι στην απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και του ατμίσματος



Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις ένα μεγάλο πλήθος χρηστών από όλη την Ελλάδα δείχνει την αντίθεση του στις προθέσεις του...
Υπουργείου Υγείας κ όλων των υπευθύνων που εντείνουν τις προσπάθειες τους για την απαγόρευση του ηλεκτρονικού  τσιγάρου.
Ένα προϊόν που είναι σαφές πως ματώνει όλες τις καπνοβιομηχανίες αφού αρχίζουν να μειώνονται τα έσοδα τους από τους φόρους των τσιγάρων τα οποία αποχωρίζεται ολοένα και περισσότεροι Έλληνες προκειμένου να αποφύγουν την κακήσυνήθεια του καπνίσματος με έναν σαφέστατα εναλλακτικό και πιο υγιή τρόπο αφού το συμβατικό τσιγάρο περιέχει 4000 πλέον καρκινογόνες ουσίες σε σχέση με το ηλεκτρονικό.
Ο αμερικάνικος οργανισμός FDA από την άλλη αποτρέπει την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου
βασιζόμενος σε κάποιες έρευνες που έχουν γίνει χωρίς να μας δίνει πιο συγκεκριμένα στοιχεία ότι είναι πιο επιβλαβές από το κανονικό τσιγάρο.
Από την άλλη ο Ε.Ο.Φ κάνει προσπάθεια για την απαγόρευση υγρών σκευασμάτων που εμπεριέχουν νικοτίνη(υγρά αναπλήρωσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου)και του ηλεκτρονικού τσιγάρου γενικότερα λέγοντας ότι εμπεριέχει επικίνδυνες για τον οργανισμό ουσίες.
Το τσιγάρο δεν περιέχει?
Γιατί να πουλιέται ελεύθερα εκείνο τότε?
Μήπως υπάρχουν συμφέροντα πίσω από όλα αυτά?
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Πάντως οι ήδη χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου ανά την Ελλάδα και μετά από ένα πολύ σημαντικό διάστημα καπνίσματος καταφεύγουν στην λύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου με μεγάλη επιτυχία και με πολλές διαφορές στην υγεία τους τις πρώτες βδομάδες χρήσης του ακόμη και με υγρά τα οποία δεν εμπεριέχουν νικοτίνη(ναι υπάρχουν κ υγρά χωρίς νικοτίνη).Αυτά είναι στοιχεία που ακούω καθημερινά γιατί και εγώ είμαι ένας χρήστης ηλεκτρονικού τσιγάρου εδώ και 6 μήνες και έχω δει σημαντική βελτίωση στην υγεία μου,στις αντοχές μου,στον ύπνο μου παντού! Γιατί προσπαθούν να μας το κόψουν και αυτό? Όλα να γίνονται για το χρήμα τελικά σε αυτήν την χώρα?
Αναγνώστης


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!