σπίτι να μην είναι κοντά σε καλοριφέρ. Και επίσης να αφήνεται να στεγνώνει το νερό πολύ καλά από το ένα πότισμα στο άλλο. Σημαντικό είναι να μην αφήνετε νερό στο πιατάκι. Την άνοιξη είναι καλό να κλαδεύεται το φυτό στο 1/3 του ύψους του. Στα σημεία που κλαδεύουμε είναι σημαντικό να βάζουμε μια πάστα κλαδέματος ώστε να μην μείνουν ανοιχτές οι πληγές. Πολλοί έχουν την απορία γιατί την επόμενη χρονιά δεν κοκκινίζουν ξανά όλα τα φύλλα. Έχει να κάνει και με το λίπασμα αλλά το πιο σημαντικό είναι μια τεχνική που χρησιμοποιούνε οι παραγωγοί σκότους και φωτός, κάτι το οποίο είναι σχεδόν ακατόρθωτο να γίνει στο σπίτι μας. Προσοχή στον παγετό!
Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011
Αλεξανδρινό, ο βασιλιάς των χριστουγεννιάτικων φυτών!
σπίτι να μην είναι κοντά σε καλοριφέρ. Και επίσης να αφήνεται να στεγνώνει το νερό πολύ καλά από το ένα πότισμα στο άλλο. Σημαντικό είναι να μην αφήνετε νερό στο πιατάκι. Την άνοιξη είναι καλό να κλαδεύεται το φυτό στο 1/3 του ύψους του. Στα σημεία που κλαδεύουμε είναι σημαντικό να βάζουμε μια πάστα κλαδέματος ώστε να μην μείνουν ανοιχτές οι πληγές. Πολλοί έχουν την απορία γιατί την επόμενη χρονιά δεν κοκκινίζουν ξανά όλα τα φύλλα. Έχει να κάνει και με το λίπασμα αλλά το πιο σημαντικό είναι μια τεχνική που χρησιμοποιούνε οι παραγωγοί σκότους και φωτός, κάτι το οποίο είναι σχεδόν ακατόρθωτο να γίνει στο σπίτι μας. Προσοχή στον παγετό!
Εδώ σχολιάζεις εσύ!