Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι περίπου το 40% των ανδρών και το 20% των γυναικών καταναλώνουν φαγητό «απ’ έξω» δύο φορές την εβδομάδα ή συχνότερα.
Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν φαγητό «από έξω» δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους συγκριτικά με εκείνες που έτρωγαν «απ’ έξω» μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο. Επίσης, είχαν υψηλότερες τιμές ινσουλίνης και παρουσίαζαν μεγαλύτερη αντίσταση στη συγκεκριμένη ορμόνη. Οι άνδρες παρουσίαζαν επίσης αρνητική εικόνα όσον αφορά το σάκχαρό τους, αλλά όχι τόσο βεβαρημένη όσο εκείνη των γυναικών.