από ένα αντικείμενο να παρακάμπτεται γύρω από αυτό και να συνεχίζει την πορεία του. Τώρα ένα υποτιθέμενο πρόσωπο που βρίσκεται μπροστά από το «αόρατο» αντικείμενο μπορεί να δει τι υπάρχει πίσω από το αντικείμενο και όχι το ίδιο το αντικείμενο. Οι επιστήμονες από το Institute of Technology της Καρλσρούη της Γερμανίας, σύμφωνα με το proho.gr, εφάρμοσαν την ίδια αρχή και για τα ηχητικά κύματα, δημιουργώντας αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα «μανδύας σιωπής».
Για τα πειράματα, ο Δρ Nicolas Stenger κατασκεύασε ένα σχετικά μικρό, με πάχος μόλις λίγων χιλιοστών χιλιοστά λεπτού πίνακα, κατασκευασμένο από μαλακό και σκληρό μικροδομημένα πολυμερή. Διαφορετικές δαχτυλίδια υλικού μέσα στον πίνακα απομονώναν διαφορετικές συχνότητες, σε ένα εύρος 100 Hertz.
Όταν κάποιος το παρατηρήσει από πάνω, θα συνειδητοποιήσει ότι οι δονήσεις των ηχητικών κυμάτων καθοδηγούνται γύρω από μία κυκλική περιοχή στον δίσκο, δίχως να μπορούν να μπορούν να εισέρθουν ή να εξέρθουν από αυτήν. "Σε αντίθεση με άλλα γνωστά μέτρα προστασίας από το θόρυβο, τα ηχητικά κύματα δεν απορροφάται ούτε αντανακλάται», είπε ο συνάδελφος Stenger, καθ. Martin Wegener. «Είναι σαν να μην ήταν εκεί».
Αν και ο δίσκος πρόκειται για ένα μικρής κλίμακας εφαρμογή της θεωρίας, είναι δυνατόν οι αρχές της να οδηγήσουν στην κατασκευή ηχητικών ασπίδων για περιοχές όπου το πρόβλημα της ηχορύπανσης είναι έντονο, καθώς και για να πάψουν να έχουν «μέχρι και οι τοίχοι αυτιά».