tromaktiko: Νεαροί hackers «χτύπησαν» τη Citibank

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Νεαροί hackers «χτύπησαν» τη Citibank



Κίνηση – ματ στη Citibank κατάφεραν να κάνουν τρεις νεαροί crackers, αφού παρενέβησαν στο λογισμικό σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών της τράπεζας.
Οι crackers στη συνέχεια πραγματοποίησαν παρέμβαση στη μέθοδο που επεξεργάζεται τα δεδομένα που καθορίζουν τις ισοτιμίες και κατάφεραν να εξισώσουν το ευρώ με τη λίρα (έκαναν την ισοτιμία 1 προς 1).

Οι δράστες με τον τρόπο αυτό μπόρεσαν να αποσπάσουν το ποσό των 309.000 ευρώ. Ωστόσο η τράπεζα ανακάλυψε την εις βάρος της απάτη και ειδοποίησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέλη της οποίας ανέβηκαν στη Θεσσαλονίκη (εκεί εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο εκ των τριών δραστών) και τους συνέλαβε.

Πρώτα όμως, οι δύο Έλληνες φοιτητές, ηλικίας 21 ετών, μαζί με ένα συνομήλικό τους Βρετανό, μπόρεσαν να εξισώσουν το ευρώ με τη Βρετανική λίρα, γεγονός που τους απέφερε τεράστια οικονομικά κέρδη.

Για να το πετύχουν αυτό, έκαναν εικονικές συναλλαγές μετατρέποντας πολλά χρηματικά ποσά που είχαν σε ευρώ, σε λίρες. Αμέσως, έκαναν το αντίστροφο και κατάφερναν να καρπωθούν τη διαφορά των δύο νομισμάτων.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια τους και εκεί βρήκαν δύο φακέλους με τραπεζικά έγγραφα, δύο υπολογιστές, δύο πιστωτικές κάρτες της τράπεζας και 11.300 ευρώ, 19.915 δολάρια ΗΠΑ, 10.130 ελβετικά φράγκα, 1.080 δολάρια Καναδά και 100 δολάρια Αυστραλίας.

Οι συλληφθέντες θα βρεθούν ενώπιων του Εισαγγελέα, ενώ ο Βρετανός συνεργός του αναζητείται.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!