tromaktiko: Παράταση των διαπραγματεύσεων για το PSI

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Παράταση των διαπραγματεύσεων για το PSI



Ανησυχητική είναι η κατάσταση στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των τραπεζών. Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) και επικεφαλής της Επιτροπής Ιδιωτών Πιστωτών-Επενδυτών για την Ελλάδα Τσάρλς Νταλάρα δήλωσε χθες πως οι ιδιώτες ομολογιούχοι και η ελληνική κυβέρνηση σημειώνουν κάποια πρόοδο στις συνομιλίες τους για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ωστόσο όπως τόνισε οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να συνεχιστούν και στο νέο έτος.

Σε δημοσίευμα του το Reuters, αναφέρει ότι ο Νταλάρα δήλωσε ότι δεν έχει γίνει πρόοδος στο ζήτημα: «Δεν θα έλεγα ότι ήταν δραματική».

Επίσης, ο επικεφαλής του IIF δήλωσε ότι αν και αποτελεί κοινή επιθυμία και των δυο πλευρών να επιτευχθεί η συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους και να εφαρμοστεί στις αρχές του 2012, οι διαπραγματεύσεις ενδεχομένως να διαρκέσουν περισσότερο.

«Θα επιμείνουμε σε αυτό για να το φέρουμε εις πέρας», είπε ο Νταλάρα, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την συνεδρίαση του Market Monitoring Group, μιας ομάδας ιδιωτών που δημιουργήθηκε μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, ενώ προσέθεσε ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα έδωσε «νέα πνοή» στις συνομιλίες.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το Reuters, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του IIF Χιουνγκ Τραν τόνισε πως μια πιθανή αποτυχία στην επίτευξη εθελοντικής συμφωνίας με τους κατόχους ελληνικού χρέους θα επηρέαζε επίσης σημαντικά τις εκτιμήσεις των αγορών για το πόσο πιθανό είναι να βρεθεί μια λύση στην ευρύτερη κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρώπη. «Εάν έχεις μια εθελοντική λύση, οι παράγοντες της αγοράς πιθανώς να αναμένουν μια πιο λογική και ομαλή διαδικασία και στις άλλες χώρες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραν σε δημοσιογράφους.
greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!