Φαίνεται ωστόσο ότι η παραπάνω διατυπωθείσα αισιοδοξία από την πλευρά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, δεν απηχεί… επαρκώς την πραγματικότητα. Πληροφορίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μιλούν για «δύσκολες διαπραγματεύσεις», χωρίς να λείπουν και εκτιμήσεις περί αδιεξόδου, με επίκεντρο το κατά πόσο η Ελλάδα… θα υποκύψει, και θα δεχθεί τα ομόλογα που θα «κουρευτούν», να καλύπτονται από το βρετανικό δίκαιο. Επομένως, να μην επιδέχονται νέο, μελλοντικό «κούρεμα».
Την περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί «ναυαγίου», επιβεβαιώνει και η γαλλική εφημερίδα «Les Echos», η οποία αποκαλύπτει ασυμφωνία στους τρόπους εφαρμογής της ανταλλαγής ομολόγων, που οδήγησε σε αποχώρηση από την αρμόδια επιτροπή, τους εκπροσώπους ισπανικής επενδυτικής εταιρείας.
Η γενική εκτίμηση αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για οριστικοποίηση της συμφωνίας για το PSI ως το τέλος του έτους, κάτι που σημαίνει ότι πηγαίνουν πίσω οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα. Τη στιγμή που ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα, προσδοκούσε ότι θα είχε επιτευχθεί συμφωνία από την προηγούμενη εβδομάδα κιόλας.
Οι νεφελώδεις εξελίξεις γύρω από το PSI φέρνουν ακόμη πιο κοντά την αναγκαιότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, προκειμένου να υπάρξει πολιτική λύση στο ελληνικό πρόβλημα, και να μην παρατείνεται η αβεβαιότητα για το μέλλον. Χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει άλλος.
statesmen.gr