tromaktiko: Tέρμα στην εκλογολογία θα θέσει ο Παπαδήμος

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Tέρμα στην εκλογολογία θα θέσει ο Παπαδήμος



Με την πρόθεση να μπει τέρμα στην εκλογολογία και να ξεκαθαρίσει ο βίος και το έργο της κυβέρνησης συνεργασίας, προσέρχεται ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. 
Σύμφωνα με πληροφορίες... ο πρωθυπουργός θα διαμηνύσει πως η όποια παράταση δεν μπορεί παρά να αφορά σε μερικές εβδομάδες, ενώ, παράλληλα με τη νέα δανειακή σύμβαση, το PSI και την εκταμίευση της επόμενης δόσης των περίπου 80 δισ. ευρώ, αναμένεται να ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς στήριξη στις πολιτικές, που πρέπει να περάσουν και να γίνουν νομοσχέδιο, μέχρι το πέρας των διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στις επικουρικές συντάξεις, της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων και των αλλαγών στην αγορά εργασίας. 
"Η κυβέρνηση δεν είναι αορίστου χρόνου, το έχουμε πει. Η εκλογολογία όμως πρέπει να σταματήσει", είπε χθες, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός. Πήρε, ωστόσο, την απόφαση να συζητήσει πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολιτικούς αρχηγούς για να ξεκαθαριστεί το θέμα του χρόνου, που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση να υλοποιήσει το συμφωνημένο έργο, όπως και ποιες είναι οι αρμοδιότητές της. Σύμφωνα με στελέχη του Μαξίμου, προτίθεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα του χρόνου και το θέμα της ατζέντας και να ζητήσει από τους αρχηγούς να παρέμβουν, ώστε να σταματήσει η εκλογολογία, αλλά και τα διάφορα σενάρια μακράς παράτασης του κυβερνητικού βίου, συζήτηση την οποία ο ίδιος θεωρεί ιδιαιτέρως επικίνδυνη για το κλίμα, στο οποίο οφείλει να κινηθεί η κυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι τέλος Ιανουαρίου, που - σύμφωνα με συνεργάτες του - "αναμένεται να λήξουν και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα". 
Είναι άλλωστε γνωστό ότι το τέλος Ιανουαρίου είναι το όριο, το οποίο ο κ. Παπαδήμος έχει αναφέρει και ως έναρξη των διαδικασιών για εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ (δηλαδή να μη στηθούν εσωκομματικές κάλπες πριν λήξουν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις), ενώ λίγες ημέρες πριν, διαρροές από το Μαξίμου στο σενάριο του να κλείσει η Βουλή στις 19 Ιανουαρίου και να προκηρυχθούν εκλογές μέσα στο Φεβρουάριο, ανέφεραν ότι "19 Ιανουαρίου δε θα μπορέσει να κλείσει η Βουλή, μπορεί όμως να κλείσει μέσα στον Φεβρουάριο και οι εκλογές να προκηρυχθούν μέσα στον Μάρτιο".   
Κατά τη φράση στενού συνεργάτη του, "θα συζητηθεί η ατζέντα, που θα μας οδηγήσει ομαλά στις εκλογές, διότι κάποια πράγματα παραμένουν ασαφή", υπονοώντας ότι αν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα τιναχθούν στον αέρα, τότε το μέλλον της χώρας (πολιτικό και οικονομικό) θα αποδειχθεί τουλάχιστον άδηλο.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!