tromaktiko: Καθάρισε ο ...12ος παίκτης!

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Καθάρισε ο ...12ος παίκτης!



Αλλάξανε τα κόζια στη διαιτησία. Μετά το ...μήνυμα του αγώνα με τον Πανιώνιο, ο Ολυμπιακός πήρε χείρα βοηθείας και στο 3-0 με τον Εργοτέλη, που τέλειωσε με 9 παίκτες στο "Καραϊσκάκη" και δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι στο 0-0.


Το 1-0 πέτυχε ο Πάντελιτς στο 59΄, ενώ ήδη ο Εργοτέλης αγωνιζόταν με 10, καθώς στο 56΄ ο Κάκος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη στον Χίμπλινγκερ, ο οποίος είχε δει ...απίστευτη πρώτη κίτρινη στο 34΄, σε φάση που προκάλεσε ανακάλυψη νέου κανονισμού. Στο 60΄ ο ρέφερι της συνάντησης δεν δίστασε να δείξει δεύτερη κίτρινη και στον Μπουχαλάκη, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε άμεσα ο Ολυμπιακός, που στο 63΄ έφτασε και στο 2-0 με τον Μέλμπεργκ απέναντι σε 9 παίκτες (το 3-0 ο Φέτφα στο 90΄). Με το αποτέλεσμα στο 0-0, ο Εργοτέλης έχει να διαμαρτύρεται και για περίπτωση πέναλτι του Μαρκάνο στον Μπούντιμιρ στο 28΄, την οποία η NOVA ...ξέχασε να ξαναδείξει στην εξέλιξη του αγώνα, προφανώς υπό το φόβο των συνηθισμένων αντιδράσεων από πλευράς Ολυμπιακού! Τελικά τη φάση την είδαμε -όσοι δεν αλλάξαμε κανάλι- κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το σίγουρο πλέον είναι πως οι ...αγριάδες του Ολυμπιακού μετά την ήττα στην Ξάνθη και το πέναλτι που δεν έδωσε ο Κωνσταντινέας στον Τοροσίδη, έπιασαν τόπο. Η αλλαγή σκυτάλης στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, με τον Δούρο αντί του Βασσάρα, μάλλον άλλαξαν τα κόζια και πλέον μένει να δούμε αν θα αλλάξουν και τη βαθμολογία. Άλλωστε, η νέα ΚΕΔ είχε στείλει τα μηνύματά της από την Τετάρτη, όταν στο ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στο "Καραϊσκάκη", ο Ολυμπιακός είδε τον Αρετόπουλο να του χαρίζεται σε καραμπινάτο πέναλτι του Αβραάμ στον Κούτσι, μόλις στο 6ο λεπτό και με το αποτέλεσμα επίσης στο 0-0.

Αξιοσημείωτο, πάντως, στο ματς με τον Εργοτέλη είναι πως ο Ολυμπιακός, όπως εξελισσόταν το ματς, μάλλον δεν θα τη χρειαζόταν τη διαιτητική εύνοια, δημιουργώντας διαρκώς ευκαιρίες απέναντι σε μια ομάδα με μηδέν τελικές και ενώ το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου. Επί της ουσίας, μάλλον τον ...εξέθεσε ο Κάκος, παρά τον βοήθησε. Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει η νέα ΚΕΔ στην ...υποδειγματική διαιτησία του ρέφερι από την Κέρκυρα.

Όσον αφορά στον αγώνα, στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βάλει γκολ με τίποτα παρά τις πολλές ευκαιρίες, αλλά ο Πάντελιτς που είχε χάσει ένα... τσουβάλι ευκαιρίες έκανε το 1-0 στο 59` και ο Μέλμπεργκ το τελείωσε πέντε λεπτά μετά. Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά ο Εργοτέλης έμεινε αρχικά με 10, καθώς αποβλήθηκε ο Χίμπλινγκερ και πριν το 2-0 με 9 με την αποβολή του νεαρού Μπουχαλάκη. Αμφότερες οι κάρτες ήταν με δεύτερες κίτρινες, αλλά σωστές, αν μη τι άλλο. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο "Φέτφα" με... γκολάρα στο 90`!

Ο Αμπντούν, που τα...άκουσε στην αρχή μαζί με Ορμπάιθ και Μαρκάνο, αλλά χειροκροτήθηκε όταν έγινε αλλαγή, έφτιαξε τα δυο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού, ενώ τα σχολιανά του άκουσε και ο Κάκος! Κατά τ` άλλα κορυφαίος ο Μανιάτης, άξιζε ένα γκολ, ενώ ορεξάτος ήταν και ο Ντιόγκο.

Τέσσερις ευκαιρίες, μηδέν γκολ...

Ως συνήθως, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, πιέζοντας ψηλά και στο πρώτο 20λεπτο έφτασε δυο φορές κοντά στο γκολ με τους Πάντελιτς και Ντιόγκο, με το ματς να είναι επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων. Ο Εργοτέλης... ξεμύτισε για πρώτη φορά στο 24` με τον Λέαλ, αλλά ο Μέλμπεργκ "καθάρισε" τη φάση, πριν γίνει επικίνδυνος ο Μπούντιμιρ, ο οποίος στο 28` ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μαρκάνο.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν κυρίως παιχνίδι με Ιμπαγάσα και Αμπντούν, ψάχνοντας το γκολ και στο 40` και 42` πάλι ο Πάντελιτς από καλή θέση αστόχησε με το 0-0 να μένει ως την ανάπαυλα.

Μια, δυο, τρεις... Πάντελιτς!

Στο ίδιο μοτίβο μπήκε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο μέρος. Δυνατά, επιθετικά χάνοντας ευκαιρίες με Πάντελιτς και Μανιάτη, ενώ στο 56` ο Εργοτέλης έμεινε με 10, όταν ο Χίμπλινγκερ πήρε δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Αμπντούν.

Με τα πολλά, η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 59` με το γκολ του Πάντελιτς, ενώ ένα λεπτό μετά ο Εργοτέλης έμεινε με 9 καθώς αποβλήθηκε και ο Μπουχαλάκης, σωστά. Ο Μέλμπεργκ έδιωξε το όποιο άγχος (;) υπήρχε κάνοντας με κεφαλιά το 2-0 στο 65` και μετά όλα ήταν διαδικαστικά, με την κερκίδα να ασχολείται με τον... ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός είχε και άλλες δυο-τρεις ευκαιρίες, κυρίως με τον Μανιάτη, να διευρύνει τη νίκη του, το οποίο έκανε ο "Φέτφα" στο 90` με πολύ ωραίο σουτ στο 90` έξω από την περιοχή.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!