tromaktiko: Θεσσαλονίκη: Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 18 εκατ. ευρώ μέχρι το 2016

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 18 εκατ. ευρώ μέχρι το 2016



Σε τέσσερα χρόνια πρόκειται να ολοκληρωθεί το "μάστερ πλαν" του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για την αντιπλημμυρική... θωράκιση του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Το σχέδιο είναι προϋπολογισμού 180 εκατομμυρίων ευρώ ενώ όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης μετά την επίσκεψή του στο δήμο Θέρμης, όπου είναι σε γραμμή αφετηρίας η υλοποίηση δύο σχετικών έργων, συνολικής αξίας 14,820 εκατ. Ευρώ, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2016.

Τον επόμενο μήνα ξεκινούν οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου που αφορά τη διευθέτηση ρέματος, από τον οικισμό Θέρμης ως το γήπεδο Τριαδίου, το οποίο το 2010 πλημμύρισε και στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, στη Θέρμη δημοπρατήθηκε και ένα ακόμα έργο, προϋπολογισμού 11,32 εκατ. ευρώ (χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ), που αφορά τη διευθέτηση ρεμάτων περιοχής επέκτασης του δημοτικού διαμερίσματος. Το έργο αυτό δημιουργεί ασπίδα προστασίας του δήμου Θέρμης και καλύπτει ουσιαστικά κατά 100% την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο ανάδοχος για την υλοποίηση του έργου αναμένεται στο τέλος Φεβρουαρίου και η έναρξη υλοποίησής του τοποθετείται χρονικά τον Ιούνιο. Για την ολοκλήρωση του project αυτού θα απαιτηθεί διάστημα 18 μηνών, όπως συμπλήρωσε.

Αντιπλημμυρικά έργα, σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, στις εξής περιοχές: Πολίχνη, Συκιές, Δενδροπόταμο, το δήμο Θερμαϊκού και Καλαμαριά. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι με την ολοκλήρωση του μάστερ πλάν για τη Θεσσαλονίκη θα ληφθούν και επιπρόσθετα μέτρα, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, είτε περιβαλλοντικών αναπλάσεων, είτε άλλων που θα γίνουν από τα αρμόδια υπουργεία και τις δασικές υπηρεσίες.
thestival.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!