tromaktiko: Τελευταία "ελπίδα" από τον Σαμαρά, εάν επαναλάβει αυτό που έκανε το 1993 στο Μητσοτάκη!

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τελευταία "ελπίδα" από τον Σαμαρά, εάν επαναλάβει αυτό που έκανε το 1993 στο Μητσοτάκη!



Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος
Να δωθουν στη δημοσιοτητα τα οικονομικα στοιχεια του τελευταιου τριμηνου για το 2011…

Στις 26 Ιανουαρίου έκλεισαν οι ισολογισμοί όλων των επιχειρήσεων του δημοσίου και ιδιωτικού φορέα και είδη το Υπουργείο Οικονομικών έχει στη διάθεσή του τα οικονομικά στοιχεία της χώρας και συγκεκριμένα:

1. Συνολικά έσοδα από ΦΠΑ.
2. Συνολικά έσοδα από παρακρατούμενους φόρους.
3. Συνολικά έσοδα από αποδιδόμενους φόρους.
4. Συνολικά έσοδα από τα χαράτσια της ΔΕΗ.
5. Συνολικά έσοδα από τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων.
6. Συνολικά έσοδα από ημιυπέθρια.
7. Συνολικά έσοδα από έκτακτες εισφορές.
8. ….

Τα έσοδα αυτά αφορούν εισπράξεις που έκανε το κράτος το τελευταίο τρίμηνο, και το ποσό που συγκεντρώθηκε είναι καθοριστικός παράγοντας στις διαπραγματεύσεις με την ΤΡΟΪΚΑ.

Από πληροφορίας που έρχονται στη δημοσιότητα, τα έσοδα της χώρας σε αυτό το τρίμηνο παρουσιάζουν σημαντικό πλεόνασμα,τέτοιο , που θα μπορούσε ακόμα και να αντιστρέψει σημαντικά τους όρους διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, σε σημείο που θα μπορούσε να σταματήσει και τις διαδικασίες…

Πρέπει άμεσα η Ελληνική κυβέρνηση να βγάλει στη δημοσιότητα τα στοιχεία και να επικαλεστεί τον Ελληνικό λαό στις διαπραγματεύσεις.

Πρέπει να καταλάβουν οι σημερινοί κυβερνώντες ότι η ακλόνητη δύναμή τους είναι ο ισχυρός Ελληνικός λαός , και να τον βάλουν προμετωπίδα στους ξένους και ντόπιους «διεκδικητές»..

Στην περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, να πετάξουν με τις κλωτσιές τους ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ και να προκηρύξουν αμέσως εκλογές.

Μια σημαντική ελπίδα είναι να επαναλάβει ο ΣΑΜΑΡΑΣ αυτό που έκανε το 1993 και «απέβαλε» τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ από την κυβέρνηση που ήθελε να ξεπουλήσει από τότε τα πάντα…!!!

Αν συνδυάσουμε δύο πράγματα, την επίσκεψη του ΣΑΜΑΡΑ στον ΠΟΥΤΙΝ και την δήλωση του δεύτερου «αφήστε την Ελλάδα να πτωχεύσει» ,τότε ,όλα να τα περιμένουμε.

Μην ξεχνάμε οτι ο ΠΟΥΤΙΝ πρίν μερικές ημέρες δήλωσε οτι δεν θα στηρίξει στο ΔΝΤ την χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Σε αυτή την περίπτωση , ο ΣΑΜΑΡΑΣ απ ότι φαίνεται έχει πάρει την υπόθεση πάνω του και ας ελπίσουμε ότι θα σταματήσει τις διαδικασίες υποδούλωσης της χώρας, οπότε θα κυριαρχήσει στο πολιτικό παιγνίδι για τα επόμενα χρόνια…

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!