tromaktiko: Γαλατάς Μεσολογγίου Θεοφάνεια 2012

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Γαλατάς Μεσολογγίου Θεοφάνεια 2012



Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, Θεοφάνεια 2012, μια εορταστική ημέρα για την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό. Όπως σε όλη την Ελλάδα, τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων έτσι πραγματοποιήθηκε με ευλάβεια και λαμπρότητα και στο Γαλατά... Η Θεία λειτουργία τελέστηκε στον ιερό ναό της γεννήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του ιερέα π. Γεωργίου.
Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Κρυονέρι, μεγάλος αριθμός πιστών του χωριού μας και των γύρω χωριών παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού και το Καθαγιασμό των υδάτων.
Εννέα τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στα κυριολεκτικά, παγωμένα νερά του Κρυονερίου για να πιάσουν το Τίμιο Σταυρό. Πολλά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους με αυτές τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες όπως αποδείχθηκε σήμερα.
Φέτος Ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γαλατά "Άγιος Πέτρος" ανέλαβε την οργάνωση του εορτασμού των Θεοφανείων στο Κρυονέρι τοποθετώντας εξέδρα από την οποία έγινε και η ρίψη του Tιμίου Σταυρού.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!