άνθρωποι και μικρά παιδιά εν έτει 2012.
Τρία μικρά παιδιά και οι φτωχοί γονείς τους βρέχονταν για δεύτερο χειμώνα, λόγω της... «νομικής απαγόρευσης πολεοδομικών παραβάσεων» που είχαν διατυπώσει επανειλημμένως τα... όργανα του κράτους, μετά από καταγγελία, που, αντί να ρίξουν στον κάλαθο των αχρήστων οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας Ηρακλείου, φρόντισαν να εκτελέσουν, καταθέτοντας και μήνυση κατά του οικονομικά ανήμπορου πατέρα Μ. Κ.
Όμως, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωκράτης Βαρδάκης και οι συνδικαλιστές, μαζί με τους εργάτες που τους ακολούθησαν, είχαν την άποψη ότι πριν από οποιουσδήποτε νόμους και καταγγελίες κάποιων που ενοχλούνται από τις... "παρανομίες" προέχουν η ανθρωπιά και η κοινωνική ευαισθησία!
Στο αυτόφωρο για το ελενίτ
Ακούγεται σαν ψέμα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό το γεγονός ότι μια πενταμελής οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει έχοντας μετατρέψει με πενιχρά και πρωτόγονα μέσα σε κατάλυμα διαβίωσης μια σπηλιά στην περιοχή της Χρυσοπηγής στο Ηράκλειο, μη έχοντας άλλες δυνατότητες για την κάλυψη των αναγκών της στέγασής της. Όταν πέρυσι το χειμώνα ο άνδρας της οικογένειας προσπάθησε να σκεπάσει τη σπηλιά με ελενίτ, κάποιος τον κατήγγειλε στην Πολεοδομία, η οποία και παρενέβη, του επέβαλε πρόστιμο και τον οδήγησε μάλιστα στο αυτόφωρο!
«Αυτό είναι το κοινωνικό κράτος. Αυτή είναι η κοινωνική πρόνοια. Και υποτίθεται ότι ζούμε σε ένα κράτος ευνομούμενο. Δείτε αυτή την κατάσταση. Το 2012 άνθρωποι ζούνε σε σπηλιές. Και βρίσκεται σήμερα η κυβέρνηση στη διαδικασία της κατάργησης της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του 12ου και 13ου μισθού, για να μας στείλουν αδιάβαστους μια ώρα πιο γρήγορα», καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης.
Παρέμβαση ΕΚΗ
Αντί λοιπόν να βοηθήσει την πολύπαθη οικογένεια το... κράτος πρόνοιας, ανέλαβε την ευθύνη αυτή το Εργατικό Κέντρου Ηρακλείου, που χθες μετέφερε τα κατάλληλα υλικά και αμέσως έπιασαν δουλειά οι εργάτες που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα αγάπης. Ο κ. Κλάδος είπε στους δημοσιογράφους: «Ευχαριστώ πολύ το Εργατικό Κέντρο για τη βοήθεια. Τα ελενίτ ήταν σπασμένα γύρω στον ενάμιση χρόνο. Και ήθελα, αλλά δεν μπορούσα να βάλω ένα ελενίτ για να μη βρέχονται τα παιδιά μου. Φανταστείτε ότι πέρυσι που προσπάθησα να το κάνω από μόνος μου, είχε έρθει ο εισαγγελέας και με πιάσανε και με πήγανε αυτόφωρο. Δε με βοήθησε κανείς από το κράτος. Μόνο απλοί άνθρωποι ήρθαν και με βοήθησαν»...
ΒΡΕΧΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
«Έπαθα μεγάλο σοκ»
Όπως λέει στη "Ν.Κ." ο πρόεδρος του ΕΚΗ, «την παραμονή των Χριστουγέννων τούς πήγα μερικά τρόφιμα και έπαθα πραγματικά σοκ. Όταν είδα τρία μικρά παιδιά να είναι στο σπίτι τους μέσα και να βρέχονται, τρελάθηκα. Μιλάμε για παιδιά ηλικίας 6, 7 και 8 χρόνων. Ο πατέρας τους δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Όταν πήγε να αντικαταστήσει το σπασμένο ελενίτ, κάποιος τον κατήγγειλε επειδή το σπίτι είναι αυθαίρετο και τον έπιασαν, και τον έβαλαν και μέσα. Και μάλιστα εκκρεμεί το δικαστήριο»!