tromaktiko: Διαζύγιο μετά από 77 χρόνια

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Διαζύγιο μετά από 77 χρόνια



του Θεολόγου Αλεξανδράτου
Το να πάρει ένα ζευγάρι διαζύγιο είναι φυσιολογικό και εν πολλοίς αναμενόμενο. Πολλοί είναι οι λόγοι που οδηγούν δύο ανθρώπους...
να ξεχάσουν τους γαμήλιους όρκους και να χωρίσουν την κοινή τους πορεία, αλλά ο πιο συνηθισμένος είναι η ύπαρξη τρίτου προσώπου. Πράγμα κατανοητό αν το πρόσωπο αυτό είναι γένους θηλυκού, αφού πόσα χρόνια πιστεύετε ότι μπορεί να κάτσει ένας άντρας με την ίδια γυναίκα;

Αν το τρίτο μέρος είναι γένους αρσενικού, πίσσα και πούπουλα στην άπιστη που ατίμασε το στεφάνι της.

Αυτό φαίνεται ότι πιστεύει και ο Αντόνιο Κ., (δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το επώνυμο του ανδρός) που πέρασε μαύρα Χριστούγεννα. Ο Ναπολιτάνος έψαχνε κάποια πράγματα στο σπίτι του και ανακάλυψε σε ένα σεντούκι, γράμματα ερωτικά που είχε ανταλλάξει η γυναίκα του Ρόζα με κάποιον άλλο. Οι Ιταλοί είναι που είναι θερμόαιμοι (και οι νότιοι ακόμη περισότερο), ο Αντόνιο δεν άντεξε την προσβολή και αποφάσισε να την χωρίσει.

Μάταια η Ρόζα έκλαιγε και του ζητούσε να ξεχάσει. Τέτοια πράγματα δεν καταπίνονται. Και ο Αντόνιο κατέθεσε επισήμως αγωγή διαζυγίου.

Μέχρι εδώ όλα κατανοητά. Μόνο που υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που δίνουν αξία στο στόρι. Ο Αντόνιο είναι (ζωή να’ χει) 99 ετών και η Ρόζα 95. Είναι παντρεμένοι 77 χρόνια και έχουν 5 παιδιά, 12 εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Οι επιστολές που ανακάλυψε ο απατημένος σύζυγος χρονολογούνται πριν από 60 χρόνια όταν αμφότεροι ήταν λίγο πριν από τα σαράντα και είχαν περάσει μια δεκαπενταετία μαζί.

Παρόλα αυτά ο Αντόνιο δεν έκανε πίσω αφού για ένα κούτελο ζούμε. Και την άφησε στους πέντε δρόμους, τη σατανική γριά…

http://topontiki.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!