Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
800γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κάρι
1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
Αλάτι/πιπέρι
αλεύρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκιές. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για 6-7 λεπτα μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το κάρυ, το αλεύρι, το οποίο προηγουμένως έχουμε διαλύσει σε λίγο ζεστό ζωμό και τέλος, περιχύνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό. Αφήνουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και στη σάλτσα που έχει απομείνει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρει μία βράση ανακατεύοντας για λίγο.
Σερβίρετε το κοτοπουλο με καρυ σάλτσα αμέσως μαζί ρύζι μπασμάτι.