tromaktiko: Ασφάλεια τραπεζών - ασφάλεια πολιτών;

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ασφάλεια τραπεζών - ασφάλεια πολιτών;



Θα ήθελα να ρωτήσω, κάτι, και αν ξέρει κάποιος αναγνώστης και αν "επιτρέπεται" βέβαια ας απαντήσει. Σχεδόν όλες οι τράπεζες, πλέον έχουν υιοθετήσει το σύστημα με...
τις διπλές πόρτες εισόδου/εξόδου, ώστε να γίνεται ελεγχόμενη είσοδος του κόσμου και προφανώς να δρα αποτρεπτικά για επίδοξους ληστές. (Δεν θα μπω στο κομμάτι του "face control" που είχε αναφερθεί παλιότερα γιατί είναι όντως μεγάλη συζήτηση).
Αυτό που με προβληματίζει λοιπόν, είναι σε κάποια περίπτωση έκτακτης ανάγκης, (φωτιά/σεισμός) τι γίνεται με αυτές τις πόρτες? Έχει τύχει να δω, σε περίπτωση που είχε πάθει βλάβη το σύστημα, έναν υπεύθυνο που το απενεργοποίησε ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, το θέμα είναι όμως, σε μια τέτοια περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ειδικά σε ένα σχετικά γεμάτο κατάστημα, τι ασφαλιστικές δικλείδες υπάρχουν? Εξαρτιόμαστε από την ψυχραιμία του εκάστοτε υπευθύνου στο να παρακάμψει το σύστημα? υπάρχουν κάποιες μελέτες που εξασφαλίζουν και την ασφάλεια των πολιτών και ότι ακόμα και αν απενεργοποιηθούν οι πόρτες επιτρέπουν τέτοια ροή κόσμου ώστε να απομακρυνθεί με ασφάλεια?

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!