tromaktiko: Δρόμοι αντίθετοι σε Κυπριακό και Σκοπιανό

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Δρόμοι αντίθετοι σε Κυπριακό και Σκοπιανό



του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Το Κυπριακό είναι μία άλλη πολύ μεγάλη περιπέτεια για τον Ελληνισμό. Η Κύπρος είναι ένα κομμάτι του Ελληνισμού που απειλείται από την παράλογη, ανυπόστατη και παράνομη απειλή εκ μέρους της Τουρκίας. Θυμηθείτε την περίπτωση των S-300, οι οποίοι αποσύρθηκαν από το νησί, επειδή απείλησαν οι Τούρκοι ότι θα το βομβαρδίσουν. Φτάσαμε στο Κυπριακό να έχουμε μια χώρα την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία είναι μέλος του ΟΗΕ, μέλος της Ε.Ε, η οποία ουσιαστικά είναι ένα κράτος ελαττωμένης εθνικής κυριαρχίας. Διότι τα κυρίαρχα κράτη φροντίζουν για την άμυνα τους, δεν τελούν υπό μια συνεχή απειλή, η οποία τους καθορίζει τα του οίκου τους. Η Κύπρος είναι ένα αγκάθι, το οποίο με τόσα λάθη που έγιναν απ’ όλες τις πλευρές, καταλήξαμε στην παρούσα κατάσταση και εδώ είναι που θα πρέπει πλέον να ληφθούν μεγάλες αποφάσεις. Η βιώσιμη λύση δεν προκύπτει από υποχωρήσεις της μιας πλευράς ή της άλλης. Η βιώσιμη λύση προκύπτει από έναν καθαρό πολιτικό και διπλωματικό λόγο, με καλή θέληση εκ μέρους και των δύο πλευρών, κάτι που προσωπικά αμφισβητώ. Δεν βλέπω να υπάρχει καλή θέληση εκ μέρους της Τουρκίας, όταν έχουμε 80.000 εποίκους στην Βόρεια Κύπρο κλπ.

Τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου δείχνουν να αλλάζουν άρδην τους συσχετισμούς. Η Τουρκία τα έχει βρει σκούρα, απέναντι σε Ισραηλινούς και Αμερικανούς. Η Κυπριακή διπλωματία αποδείχτηκε πολύ πιο προνοητική και αποτελεσματική από την Ελληνική. Στο Σκοπιανό μετά από 20 χρόνια ΔΥΣΤΥΧΩΣ αποδεικνύεται ότι η λύση για την ονομασία που είχε προωθηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν πολύ καλύτερη από τις λύσεις που προτείνονται σήμερα…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν υπέρ μιας ονομασίας τύπου «Σλαβομακεδονία». Αυτή η λύση προσδιόριζε ένα γεγονός. Σ’ ένα τμήμα της γεωγραφικής εκτάσεως της Μακεδονίας κατοικούν Σλάβοι. Το να πούμε λοιπόν ότι στην Μακεδονία κατοικούν και κάποιοι Σλάβοι, οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με την μακραίωνη ιστορία της Μακεδονίας, η οποία είναι Ελληνική γεγονός που παραδέχεται όλη η Ευρώπη, δεν θα ήταν μια κακή λύση… Θα ήταν μια καλή λύση με την έννοια, ότι στο Τέτοβο στην Δυτική πλευρά των Σκοπίων, που κατοικείται κατά 35% από Αλβανούς, ενδεχομένως οι εκεί Αλβανοί να μην κατέληγαν σε αγαστές σχέσεις με τους υπολοίπους κατοίκους των Σκοπίων, που είναι Σλάβοι. Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο θα σήμαινε ότι δεν θα είχαμε μια οργανωμένη απειλή. Εκεί θα είχαν τα εσωτερικά τους προβλήματα και ενδεχομένως η Ελλάδα θα τους προσέφερε κάποιες καλές υπηρεσίες για να τα βρουν, στο δικό τους εσωτερικό πρόβλημα, το οποίο δεν θα μπορούσαν να εξάγουν σ’ εμάς, όπως κάνουν σήμερα.

Αυτή τη στιγμή στο Σκοπιανό βρισκόμαστε σε δεινή θέση. Οι λύσεις που προκρίνονται είναι πολύ χειρότερες από το «Σλαβομακεδονία», παρά το ΟΧΙ του Καραμανλή στο Βουκουρέστι.
stamparismata.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!