tromaktiko: Ανζί κανείς ή να μη ζει;

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Ανζί κανείς ή να μη ζει;



Έγινε γνωστή στο διεθνές ποδόσφαιρο μέσα στη χρονιά που φεύγει, όχι εξαιτίας των αγωνιστικών της επιτευγμάτων, αλλά εξαιτίας των "τρελών" χρημάτων που ξοδεύει για μεταγραφές. Τι ρόλο βαράει τελικά ατή η Ανζί;Τη στιγμή που τα μεταγραφικά σενάρια θέλουν την Ανζί Μαχάτσκαλα, μετά το καλοκαιρινό μπαμ με την απόκτηση του Σάμουελ Ετό από την Ίντερ, να ετοιμάζει νέες βόμβες με στόχους παίκτες από την αφρόκρεμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, χτυπώντας παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι ή ο Νεϊμάρ(!), η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να απαντήσει στη σκληρή κριτική που δέχεται εξαιτίας των ιλιγγιωδών ποσών που δαπανά στο μεταγραφικό παζάρι, με μια τεράστια επένδυση για κτιριακές υποδομές και ποδοσφαιρικές ακαδημίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως για να αποκτήσει τον 30χρονο Καμερουνέζο φορ η -μέχρι πέρυσι άσημη- ομάδα από το Νταγκεστάν πρόσφερε στον ιταλικό σύλλογο 28 εκ. ευρώ, ενώ ο ίδιος ο Ετό υπέγραψε συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 20,5 εκ. ευρώ! Φυσικά, σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και ενώ η UEFA αποφάσισε να θεσπίσει τον κανονισμό του οικονομικού fair play προκειμένου να ελέγξει τους "σπάταλους" ιδιοκτήτες, τα λεφτά της Ανζί χαρακτηρίστηκαν "προκλητικά", ωστόσο η διοίκηση της ρωσικής ομάδας προσπαθεί -μέσω πράξεων- να πείσει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη πως βλέπει το ποδόσφαιρο διαφορετικά και πως προσβλέπει στο μέλλον και όχι στους πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς.

Για το λόγο αυτό πρόσφατα ανακοίνωσε πως προχωρά στην κατασκευή των ακαδημιών του συλλόγου με κόστος 17 εκ. ευρώ, ενώ μέχρι το προσεχές καλοκαίρι θα ανακοινώσει την τοποθεσία που θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο της ομάδας μαζί με το προπονητικό της κέντρο. Πρόκειται για ένα κολοσσιαίο πρότζεκτ, το κόστος του οποίου -σύμφωνα με τους διοικούντες- θα ξεπεράσει τα 700 εκ. ευρώ!

Όσον αφορά στις ακαδημίες, για τις οποίες έγιναν ήδη οι σχετικές ανακοινώσεις, το σχέδιο περιλαμβάνει επτά διαφορετικές εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές του Νταγκεστάν. Ήδη, το πρώτο συγκρότημα είναι έτοιμο, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως οι υπόλοιπες έξι θα είναι έτοιμες προς χρήση μέσα στα επόμενα τρία χρόνια!

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Ανζί, Γκέρμαν Τσιστιάκοβ, "η κάθε ακαδημία θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί μέχρι και 300 παιδιά ηλικίας από 7 έως και 17 ετών", ενώ το πρότζεκτ θα έχει -σε πρώτη φάση- 10ετή διάρκεια! "Δεχόμαστε κριτική επειδή ξοδεύουμε πολλά χρήματα για να αποκτήσουμε ξένους παίκτες, όμως αυτή την περίοδο είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε την ομάδα. Παράλληλα, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις υποδομές μας και να επενδύσουμε σημαντικά ποσά στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, ώστε να βγάζουμε τους δικούς μας παίκτες. Ο σύλλογος έχει ένα μακροχρόνιο πλάνο σχετικά με την ανάπτυξη των ακαδημιών για τα επόμενα δέκα χρόνια. Το πρότζεκτ θα αναπτύξει το ποδόσφαιρο στην περιοχή και θα ετοιμάσει παίκτες, όχι μόνο για την Ανζί αλλά και για την Εθνική Ρωσίας. Τα συγκροτήματα περιλαμβάνουν γήπεδα, οικονομική υποστήριξη στα σχολεία, εξοπλισμό και δημιουργία γηπέδων στα σχολεία και τις κοινότητες! Στην πρώτη φάση θα καλέσουμε ξένους προπονητές, ειδικούς σε αυτές τις ηλικίες, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από ντόπιους προπονητές, ψυχολόγους και καθηγητές", ανέφερε ο Τσιστιάκοφ.
www.sportdog.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!