«Υπάρχουν πολλοί που υπογείως διαδίδουν και προσπαθούν να παραμυθιάσουν τον κόσμο ότι αν επανέλθει η δραχμή δεν θα χρωστάμε, θα είμαστε άρχοντες της χώρας μας και θα μπορέσουμε να τυπώνουμε όσα λεφτά θέλουμε. Αυτό που ξεχνούν είναι ότι τότε η Ελλάδα δεν θα μπορεί να ανοίξει καμία πίστωση προς καμία χώρα του κόσμου», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Ρ/Σ ΣΚΑΙ η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ.
Ταυτόχρονα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει τις δύσκολης διαπραγμάτευσης για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI τόσο στον Λουκά Παπαδήμο, όσο και στα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας.
Συγκεκριμένα κάλεσε τον πρωθυπουργό, αν νιώθει ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα να βγει ευθέως και κατηγορηματικά να πει στον ελληνικό λαό ποιος είναι ο λόγος, ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Παπαδήμος θα πρέπει να θέσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τους κοινωνικούς εταίρους μπροστά στις ευθύνες τους καθώς «φτάσαμε τον κόμπο στο χτένι, δεν έχουμε χρόνο και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις».
«Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια»
Μιλώντας όμως για το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ ανέβασε τους τόνους της κριτικής της ενώ εκτίμησε πως κανένας τελικά δεν θα φύγει από την κυβέρνηση Παπαδήμου.
«Απλώς προσπαθούν τα κόμματα να είναι και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα. Έτσι ο κ. Καρατζαφέρης απειλεί κάθε μέρα ότι θα αποχωρήσουν οι υπουργοί του, έτσι ο κ. Σαμαράς λέει ότι ‘δεν συμμετέχω στην κυβέρνηση αλλά είμαι αντιπολιτευόμενος’. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια», είπε συγκεκριμένα και με αντίστοιχη γλώσσα αποδοκίμασε όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για διαγωνισμό κριτικής στον οποίο, όποιος είναι πιο επικριτικός απέναντι στην προηγούμενη και την παρούσα κυβέρνηση «έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει αρχηγός».
«Χθες είδα στην τηλεόραση υπουργούς της κυβέρνησης, φιλόδοξους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ, που μιλούσαν με λιγότερο αίσθημα ευθύνης απ’ ότι έχουμε εμείς στη ΔΗ.ΣΥ που είμαστε έξω από την κυβέρνηση σαν να είναι τρίτοι, σαν να είναι παρατηρητές και να μη συμμετέχουν», συνέχισε «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένο υπουργό χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.
Αύριο η πρόταση της ΔΗ.ΣΥ.
Παράλληλα η Ντόρα Μπακογιάννη εμμέσως πλην σαφώς διαφώνησε με την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα είναι το μη μισθολογικό κόστος που καθιστά τις προσλήψεις απαγορευτικές.
Επιπρόσθετα όμως η κα. Μπακογιάννη κάλεσε και τους κοινωνικούς εταίρους να δουν το θέμα των ωριμάνσεων ενώ παραμένει πάγια η θέση της υπέρ των πολιτικών που αυξάνουν την ανάπτυξη και ταυτόχρονα ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.
Σ’ αυτό το μήκος κύματος θα κινείται άλλωστε και η πρόταση της ΔΗ.ΣΥ που θα ανακοινώσει αύριο σε συνέντευξη τύπου η κα Μπακογιάννη ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα ενώ στελέχη του κόμματος επισημαίνουν πως πρόκειται για συγκεκριμένα, μετρημένα και κοστολογημένα μέτρα τα οποία είναι δυνατόν να γίνουν δεκτά από τους δανειστές.
briefingnews.gr